Käsipallon miesten MM-karsintaottelut Ukrainaa vastaan pelataan molemmat Suomessa

Euroopan käsipalloliitto EHF on käsittelyt Ukrainan tilanteen vaikutusta kansainvälisten otteluitten pelaamiseen maajoukkueitten osalta. Suomea tehdyt päätökset koskevat maaliskuussa Ukrainaa vastaan pelattavien MM-karsintaotteluitten osalta. Kaksiosaisen karsintaottelun ensimmäinen osa oli määrä pelata Ukrainassa 16./17.3. ja Suomessa sunnuntaina 20.3. Suomen Käsipalloliitto esitti jo aikaisemmin molempien otteluitten pelaamista Suomessa ja Ukrainan tilanteen kärjistymisen myötä EHF on tehnyt päätöksen tämän esityksen mukaisesti.

– Olemme tyytyväisiä siihen, että tämä päätös tehtiin nyt hyvissä ajoin. Sen myötä Suomen joukkuekin pääsee valmistautumaan tärkeisiin otteluihin ilman epävarmuutta siitä koska ja missä pelataan. Toivon mukaan tämä auttaa samalla lailla myös Ukrainan joukkuetta, Suomen Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen sanoo.

– Toivotamme Ukrainan lämpimästi tervetulleeksi Suomeen. Olemme seuranneet tilanteen kehittymistä Ukrainassa huolestuneina ja surullisina. Toivomme rauhanomaisen ratkaisun löytyvän pian ja saavamme isännöidä Ukrainan joukkuetta, jonka jäsenet voivat keskittyä pelaamiseen ilman huolta ja pelkoa kotimaassaan olevien perheittensä ja läheistensä puolesta.

Molemmat Ukraina-ottelut tullaan pelaamaan Vantaan Energia Areenalla. Ensimmäisen ottelun pelipäivä on vielä avoinna, mutta toinen ottelu pelataan alkuperäisen mukaisesti sunnuntaina 20.3. kello 15.00.

Seurajoukkuekilpailujen osalta EHF tekee päätökset erikseen ja tiedottaa niistä myöhemmin.

Euroopan Käsipalloliiton (EHF) tiedote:

https://www.eurohandball.com/en/news/en/decision-of-the-ehf-executive-committee/