Yli-ikäisten poikkeuslupamenettelyyn muutoksia

Käsipalloliiton hallitus on nuorisovaliokunnan esityksestä päättänyt muuttaa yli-ikäisten poikkeuslupamenettelyä.

Seura, käytännössä seuran nimetty juniorivastaava, voi jatkossa ilmoittaa pelaajan yli-ikäisenä tiettyyn joukkueeseen ottaen huomioon menettelyssä mainitut rajoitukset. Kyseessä on ilmoitusmenettely, joten lupa on heti ilmoituksen lähetettyä voimassa.

Tarkoituksena on ollut yksinkertaistaa prosessia ja tehdä se mahdollisimman tasapuoliseksi kaikille joukkueille. Ilmoitettu pelaaja menettää edustusoikeutensa muihin ikäluokkiin, joten tavoitteena on, että ilmoitusta ei käytetä joukkueen tason vahvistamiseen, vaan pelaajat pelaisivat edelleen tasonsa edellyttämissä luokissa.

Tälle kaudelle haetut poikkeusluvat hyväksytään ilmoituksina ilman erillistä viestiä.

Yli-ikäisen pelaajan poikkeuslupailmoitus

Seura voi ilmoittaa kirjallisesti Käsipalloliiton osoittamalla lomakkeella korkeintaan vuoden yli-ikäisen pelaajan käyttämisestä tietyssä juniorijoukkueessaan B-F -ikäluokissa. Ilmoitettu pelaaja ei saa pelata otteluita missään muussa joukkueessa pois lukien mahdollinen haastajasarjan joukkue, mikäli muut edellytykset täyttyvät (korkeintaan vuoden yli-ikäinen, ei K1-kiinnitystä). Yli-ikäisen poikkeusluvalla pelaava ei saa pelata myöskään aikuisten sarjoissa.

Joukkue voi nimetä yhtä ottelua kohden pöytäkirjaan korkeintaan kaksi yli-ikäiseksi ilmoittamaansa pelaajaa. Ilmoitettu pelaaja on merkitty tulospalveluun tunnuksella YP pelaajan nimen perään.

Yli-ikäisten poikkeuslupailmoitus (B-F -juniorit) -lomakkeeseen

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.