URA-säätiön opiskeluapurahan sai 122 urheilijaa – mukana 3 käsipalloilijaa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään Helsingissä ravintolakoulu Perhossa pidetyssä tilaisuudessa opiskeluapurahan 122 urheilijalle lukuvuodelle 2018-2019. Apurahan saajien joukossa on yksi olympiavoittaja ja lukuisia maailmanmestareita sekä jo uransa lopettaneita urheilijoita 45 eri lajista ja 12 eri urheiluakatemiasta. Apurahan suuruus on 3000 euroa koko lukuvuodelle.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö perustettiin vuonna 1972 silloisen tasavallan presidentin Urho Kekkosen toimesta. Säätiön tarkoituksena on tukea huippu-urheilijoiden kaksoisuraa ja edistää heidän kouluttautumistaan ja urheilu-uran jälkeisen ammatin hankkimista. Perustamisestaan lähtien URA-säätiö on jakanut vuosittain opiskeluapurahoja aktiiviurheilijoille ja jo uransa päättäneille urheilijoille.

Toiminnan tärkeys on tunnustettu myös valtiovallan taholta ja jo kolmatta vuotta peräkkäin URA-säätiö saa korotettua valtionapua, jonka myötä opiskeluapurahoja jaetaan tänä vuonna yhteensä 300 000 euroa.

Mukana opiskeluapurahan saajissa oli myös kolme käsipalloilijaa:

Emma Aarnio, Max Granlund sekä Mikael Mäkelä, joka oli paikalla tilaisuudessa.

 

Kunniamaininta Sportsmagasinet-ohjelmalle

Ylen ruotsinkielisen urheilutoimituksen makasiiniohjelma, Sportmagasinet, on pioneeriohjelma, joka toi journalismin suomalaiseen TV-urheiluun. Myös tapa lähestyä urheilua ja urheilijaa on ollut uudenlainen. Urheilijaa halutaan Sportmagasinetissä aina käsitellä kokonaisuutena, ei pelkkänä urheilijana, vaan myös kokonaisvaltaisena ihmisenä.

Ohjelma on tuonut esille urheilijoita ja urheilijoiden elämää monipuolisesti ja syvällisesti. Myös urheilijan kaksoisura-asiat ovat olleet vahvasti esillä. Asiantuntevat ja kotiläksynsä tehneet toimittajat ovat ainutlaatuisella tavalla päässeet urheilijan lähelle ja iholle – ja täten aivan urheilun ytimeen.

Sportmagasinet on nauttinut suurta arvostusta urheilijoiden ja urheilun tekijöiden keskuudessa. Kunniamaininnalla halutaan kiittää Sportmagasinetin tekijöitä ja Ylen ruotsinkielistä urheilutoimitusta.

Apurahan saaneiden lista kokonaisuudessaan tässä: https://www.olympiakomitea.fi/uploads/2018/12/apurahan-saajat-2018-19.pdf