Unified-käsipallo Suomeen – liittohallitus vahvisti yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman vuosille 2022-24

Käsipalloliiton liittohallitus vahvisti Käsipalloliittoa koskevan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman vuosille 2022-24. Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa esitellään liiton toimintaa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon näkökulmasta. Lisäksi siinä käsitellään toteutetun yhdenvertaisuuskyselyn tuloksia sekä niiden pohjalta suunniteltuja kehittämistoimenpiteitä. Eräänä keskeisenä kehityskohteena tavoitellaan Unified-käsipallon tuomista ja juurruttamista Suomeen.

Suomen Käsipalloliitto, Suomen Paralympiakomitea ja Finland Svenska Idrott ovat jo aloittaneet yhteistyön Unified-käsipallon tuomiseksi Suomeen. Tarkoitus on saada Unified-käsipallotoiminta seuroihin, joissa toimintaa voitaisiin näin laajentaa uusille kohderyhmille.

Toistaiseksi Unified-toimintaa on ollut tarjolla rajallisesti kahdella kielellä Suomessa, joten tätä aukkoa useimmat käsipalloseurat pystyvät luontevasti täyttämään. Toiminnan aloittamiseksi Käsipalloliitolle on myönnetty Ahos-apuraha.

Käsipalloliitto kutsuukin seurat mukaan keskustelemaan Unified-käsipallosta ja siitä, miten oma seura voisi tulla kehityshankkeeseen mukaan. Tilaisuus järjestetään Teamsillä keskiviikkona 17.8. klo 17.00-18.30 ja ilmoittautuneille toimitetaan osallistumislinkki tilaisuuteen. Ilmoittautumiset pyydetään osoitteeseen: info@finnhandball.net

Lue lisää Unified-käsipallosta täältä.

Katso video Tampereen Pyrinnön Unified-koripallotoiminnasta täältä.

Yhdenvertaisuuden edistäminen toiminnassa 2022–2024                   

  1. Osallistutaan syrjinnän vastaisiin kampanjoihin (Punainen kortti rasismille!, #ÄläRikoUrheilua, #pukukoppipuhe)
  2. Lisätään tietoisuutta siitä, miten löytää apua häirintätapauksissa ja muissa rikkomuksissa (Et ole yksin -palvelu, SUEK:n ILMO-palvelu, liiton toimintaohjeet häirintäepäilyissä)
  3. Rakennetaan toimintatapoja turvallisen ja viihtyisän harrastusilmapiirin luomiseksi (Trygga relationer inom idrott -hanke, koulutukset aiheesta liiton valmentajakoulutuksessa)
  4. Lisätään erityisryhmien osallistumisen mahdollisuuksia käsipallossa (Unified-käsipallo, mielenterveyskuntoutujien SM-turnaus)
  5. Luottamuselimien ja työryhmien henkilövalinnat ovat monimuotoisia, jotta ryhmiin varmistetaan tarvittava monipuolinen osaaminen (toimisto, liittohallitus, valiokunnat, maajoukkueet)
  6. Taataan harrastus- ja osallistumismahdollisuus toimintaan riippumatta iästä, tavoitteista ja lähtökohdista (jatkuva sääntöjen kehittäminen ja arviointi, seurojen tarjonta)

Tutustu Käsipalloliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan täältä.

Lisätietoja:

Kilpailupäällikkö Taneli Tiilikainen
taneli.tiilikainen[at]finnhandball.net
040 3545 810

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.