Tommy Suoraniemestä naisten maajoukkueen uusi päävalmentaja

Tommy Suoraniemi naisten käsipallomaajoukkueen päävalmentajaksi 1.9.2016 alkaen

Pitkän käsipallouran Ruotsissa tehnyt Tommy Suoraniemi on valittu Suomen naisten käsipallomaajoukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Suoraniemi ottaa tehtävän vastaan ilolla ja ylpeydellä. ”Tämä on suuri kunnia”, syyskuun alusta pestin aloittava käsipallokonkari sanoo.

Suomalaisjuuret omaava, vuonna 1969 Ruotsissa syntynyt Suoraniemi on käsipalloilijana sekä olympiamitalisti että Euroopan mestari. Olympiahopea irtosi Ruotsin maajoukkueessa Barcelonassa vuonna 1992, Euroopan mestaruus 1994.

Suomen naisten maajoukkueen valmentamisesta Suoraniemellä on selkeät tavoitteet. ”On selvää, että haluan viedä suomalaista naiskäsipalloa kohti Euroopan huippua. EM-lopputurnaukseen pääseminen olisi upea suoritus 4-6 vuoden sisällä, ja myös mahdollinen, jos teemme yhdessä kovasti töitä.”

Millä eväillä eteenpäin?

Suoraniemi uskoo vahvasti, että töitä tekemällä, yhteiseen tavoitteeseen tähtäämällä sekä tekemiseen sitoutumalla naisten maajoukkueessa saavutetaan suuria edistysaskeleita. ”Lahjakkuutta löytyy, siitä olen vakuuttunut”, Suoraniemi korostaa.

”Teen kaiken voitavani edistymisen onnistumiseksi. Haluan myös motivoida tyttöjä satsaamaan tosissaan käsipalloon, jotta pitkäjänteinen kehittäminen onnistuu. Meidän on luotava pelaajaryhmä, joka on valmis käyttämään aikaa ja näkemään vaivaa ja joka haluaa lähteä hakemaan uutta vauhtia suomalaiselle naiskäsipallolle. Tarvitsemme kuitenkin kärsivällisyyttä, sillä näitä asioita ei tehdä hetkessä. Tähän meillä on Käsipalloliiton taholta vahva tuki.”

Naisten maajoukkueeseen tutustumisen Suoraniemi aloittaa syyskuussa. Tositoimiin päästään jo lokakuussa, jolloin luvassa on leiri Kisakalliossa. Marraskuussa joukkue lähtee harjoituspelimatkalle Unkariin.

Pitkäjänteistä työtä

Päävalmentajan tavoitteena on rakentaa punaista lankaa myös nuorten ja aikuisten naiskäsipalloilijoiden välille. Tähän Suoraniemellä on hyvät mahdollisuudet, sillä Suoraniemi jatkaa edelleen T98-joukkueen valmentajana. Hän on myös innoissaan tänä syksynä Kisakalliossa käynnistyvästä käsipallolukiosta, jonka taustalta löytyy Suomen Käsipalloliiton ja Kisakallion Urheiluopiston lisäksi Lohjan Yhteislyseon lukio ja Virkby Gymnasium.

”Yhteistyön tavoitteena on rakentaa Suomen käsipallolle valmennusjärjestelmä, joka mahdollistaa kehittymisen kansainväliselle tasolle asti. Tämä on erittäin tärkeä askel suomalaisen maajoukkuekäsipallon pitkän tähtäimen kehityksessä”, valmennus- ja koulutuspäällikkö Ken Sirenius Suomen Käsipalloliitosta vahvistaa.

”Kouluyhteistyö on osa sitä pelaaja/joukkue-kehityspolkua, jonka avulla pystymme yhdistämään tyttömaajoukkueiden sekä naistenmaajoukkueen tekemistä. Tommylla on tässä kehitystyössä iso rooli.” Myös nyt syksyllä alkava Olympiakomitean uusi Yläkoulu-projekti, jossa käsipallo on mukana, vie meitä oikeaan suuntaan.

”Tommy on valmentajana vaativa, ja tulee varmasti asettamaan pelaajille tavoitteita sekä luomaan haastavan ja kehittävän kokonaisuuden. Tommyllä on käsipallotekninen puoli erittäin hyvin hallussa sekä rutkasti kansainvälistä kokemusta. Hänen saamisensa mukaan tyttöjen ja naisten käsipalloon on erittäin hyvä ja myönteinen asia”, Sirenius summaa.

Lisätietoja

Toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen

050 555 7384

Päävalmentaja Tommy Suoraniemi

+46 73 500 22 44

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.