Tomas Westerlund naisten uudeksi päävalmentajaksi

Suomen käsipalloliitto on nimennyt Tomas Westerlundin Tommy  Suoraniemen seuraajaksi naisten maajoukkueen päävalmentajana kaksivuotisella sopimuksella.

Miesten maajoukkuetta vuodet 2000-09 valmentanut Westerlund on BK-46:n kasvatti, mutta on pelannut ja etenkin valmentanut valtaosin Ruotsissa, jossa hän on suorittanut myös Master Coach -tutkinnon.
– Olen käynyt kaikki valmentajaopintoni Ruotsissa. Olen nyt  nuorisovastaavana Kristianstadissa ja lisäksi 03-syntyneiden tyttöjen valmentaja, Westerlund taustoittaa.
– Suomalainen käsipallo on mennyt paljon eteenpäin siitä, kun viimeksi  täällä olin. Meillä on nuori joukkue, joka haluaa eteenpäin. Tämä  sopii tällä hetkellä minulle erittäin hyvin, kun en ole seurajoukkuevalmentajana. Seura suhteutui tähän ratkaisuun myös hyvin myönteisesti.
Myös käsipalloliitossa Westerlundin astuminen naisten maajoukkueen peräsimeen otetaan vastaan tyytyväisyydellä.
– Meidän piti löytää paras mahdollinen ratkaisu, jolla viemme nuorta  naisten maajoukkuetta eteenpäin. Tähän Tomas oli paras valinta,  käsipalloliiton valmennuspäällikkö ja naisten maajoukkueen apuvalmentajana toimiva Ken Sirenius sanoo.
Naisten maajoukkueen tulokset eivät ole kenties olleet viime aikoina toivotun mukaisia, mutta Westerlund uskoo, että joukkueella on edellytyksiä nostaa tasoaan ja sitä kautta saavuttaa myös tuloksia.
– Jos joukkue uskoo johonkin, niin silloin tulee myös tuloksia. Meillä on joukkueessa pelaajia, jotka haluavat kehittyä ja meillä on mahdollisuuksia myös saavuttaa jotain, Westerlund muistuttaa.
– Tavoite on tietysti se, että 2024 olisimme mukana EM-kisoissa. Tällä hetkellä olemme siitä aika kaukana, mutta matkaa on monta vuotta. Meillä on nyt 19-vuotiaita pelaajia, jotka ovat silloin 25-vuotiaita ja alla on kymmeniä maaotteluita.

Katso Tomaksen ja Kenin haastattelu täältä:

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.