Syysliittokokous la 25.11. Hyvällä vireellä ja draivilla vuoteen 2018

”Käsipallomaailmassa eletään nyt erittäin kiinnostavia aikoja. Näin hyvin meillä ei ole mennyt oikeastaan koskaan. On upeaa olla mukana porukassa, joka pistää kaiken peliin”, Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen summaa.

Henttosella on 18 vuoden kokemus Käsipalloliitossa toimimisesta ja kahdeksan vuoden kokemus liittohallituksen puheenjohtajuudesta. Pestiin kuuluvat mm. talousasiat, strategia, sidosryhmät, kansainväliset suhteet sekä aikuisten maajoukkuetoiminta. Vuosiin on mahtunut monta mutkaa ja muutosta, mutta Henttonen ei vaihtaisi päivääkään pois.

”Paljon on tehty ja saatu aikaan hyvällä draivilla. Tärkein asia on se, että liiton talous on nyt kunnossa ja tasapainossa, joten meillä on kaikki mahdollisuudet keskittyä toimintamme kehittämiseen paremmin kuin koskaan”, Henttonen sanoo.

Käsipalloliiton puheenjohtaja Jari Henttonen.

Kuin laittaisi rahaa pankkiin

Jos kurkistetaan ensi vuoteen, Henttonen näkee neljä pääteemaa, jotka kaikki vaikuttavat toisiinsa ja tukevat toisiaan: laadukas valmennuskoulutus, lajin levittäminen maantieteellisesti ja harrastajamäärää kasvattamalla, seurojen elinvoimaisuuden varmistaminen sekä huippukäsipallo ja menestyminen.

”Kun meillä on tarjota laadukasta valmennusta, houkuttelemme harrastajia lajin pariin. Valmentajat ovat avainasemassa tuoden lajiin osaamista, intohimoa ja kunnianhimoa. Valmennuskoulutukseen panostaminen on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Mitä enemmän meillä on valmentajia, sitä enemmän meillä on harrastajia. Ja mitä enemmän meitä on, sitä paremmin voimme saavuttaa menestystä”, Henttonen pohtii.

”Tähän liittyy maantieteellinen laajentuminen, jossa haemme maltillista kasvua. Kehittyvä juniorityö on kaiken a ja o. Tilanne on nyt hyvällä tolalla eikä meillä ole pelkoa siitä, että junioritoiminta kuihtuisi. Hyvin toimivissa seuroissa tehdään laadukasta työtä, strategiat ovat kunnossa ja tekemisen meininki mahtavaa.”

”Tarvitsemme junioreille esikuvia ja esimerkkejä, joten maajoukkueiden menestyminen on myös erittäin tärkeää. Menestyjät kiinnostavat ja vetävät puoleensa.”

Hienoja ja jännittäviä aikoja

Henttonen kiittää viime vuosina aloitettua yhteistyötä Kisakallion urheiluopiston kanssa sekä yläkoululeirityksiä ja käsipallolukion toimintaa.

”Tämäkin työ alkaa kantaa hedelmää ja tuloksia voidaan ryhtyä poimimaan lähivuosina. Olemme oikealla tiellä ja menemme eteenpäin.”

”Elämme käsipallossa kaiken kaikkiaan hienoa aikaa, kun voimme esimerkiksi seurata nyt miesten maajoukkueen vuoden 2020 päätavoitteeseen pyrkimistä eli pääsyä EM-kisoihin 24 maan joukkoon. Pidän Suomen mahdollisuuksia hyvinkin realistisina. Maajoukkue on koko lajin yhteinen asia, joten toivon mahdollisimman paljon kannustavaa otetta. Sekin päivä vielä koittaa, kun pärjäämme nykyistä tasavertaisemmin huippukäsipallomaiden rinnalla.”

”Odotan tulevaa vuotta hyvillä mielin. Jo nyt vähän jännittää ensi huhtikuun EM-kisojen arvonta, joskaan se ei jännittämällä parane”, Henttonen hymyilee.

”Ajatusten keskiössä on toiminnan jatkuva kehittäminen ja talouden kunnossapitäminen. Tilanne on hyvä oikeastaan kaikilla mittareilla. Kymmenen vuotta sitten emme olisi uskoneet, mihin asti pääsisimme tässä ajassa. Talouskehityksen ohella esimerkiksi maajoukkueiden määrä on kasvanut ja katsojamäärät otteluissa jopa triplaantuneet.”

Tervetuloa syysliittokokoukseen 25.11.

Käsipalloliiton syysliittokokous pidetään lauantaina 25.11. klo 13 hotelli Radisson Blu Plazassa Kampissa, Helsingissä. Henttonen toivoo, että mahdollisimman moni lähtisi mukaan kokoukseen, sillä nyt voi vaikuttaa.

”Syysliittokokous on ylin päättävä elin suomalaisessa käsipallossa, joten kannattaa olla mukana. Kokouksessa määritellään tulevan vuoden asiat eli puhutaan isoista ja merkityksellisistä asioista”, Henttonen sanoo.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.