Suomi takamatkalta kotiotteluun Itävaltaa vastaan

Suomen naisten maajoukkue aloitti MM-karsinnat 22-37 (18-11)-tappiolla Itävallan vieraana. Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina Vantaalla.

Suomi oli ottelun alussa hyvin mukana, mutta ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla Itävalta sai vahvan jakson, jonka aikana se pääsi repäisemään lisää johtoa. Parhaimmillaan Itävalta käväisi jo yhdeksän maalin johdossa, mutta Suomella oli vahva loppu ja ero kutistui kuuteen.

Toisen puoliajan alku sujui tasaisissa merkeissä ja Suomi oli hivenen niskan päällä. Suomi hengitti viiden maalin päässä ja näytti kurovan eroa kiinni. Jakson puolivälissä osui jälleen synkkä vaihe. Itävalta vei lähes kymmenen minuutin pätkän 9-0 eikä Suomi siitä enää noussut. Itävalta petasi itselleen näin loistavat lähtöasetelmat toiseen osaotteluun.

– Teimme aivan liikaa teknisiä virheitä ja helppoja ratkaisuja hyökkäyspäässä. Meillä oli molemmilla jaksoilla kymmenen minuutin huono jakso, jolloin hävisimme liian paljon. Itävalta pääsi kontraamaan ja juoksi meidän ohi. Ottelun loppu meni heille 12-2. Meille tuli paljon syöttöhasseja ja heitimme huonoista paikoista. Olimme Itävaltaa asteen pienempiä, päävalmentaja Tomas Westerlund harmitteli ottelun jälkeen.

Westerlund myönsi, että joukkueen otteissa oli paljon parantamisen varaa sunnuntaita silmällä pitäen, mutta myös positiivisia asioita löytyi.

– Keskuspuolustuksessa teimme päätöksen, että he menevät ulos nostamaan puolustusta jolloin maalivahdilla olisi helpompi torjua. Se toimi ihan hyvin. Pääsimme ottelussa myös kontraamaan, mutta aivan liian vähän. Meillä on paljon parannettavaa sunnuntaille, mietteliäs Westerlund totesi.

Otteluparin toinen osa pelataan sunnuntaina 6.11. Vantaan Energia Areenalla. Ottelu alkaa kello 15.00 Karsintojen seuraavaan vaiheeseen etenee kahden ottelun yhteistuloksella.

MM-karsintaa, Maria Enzersdorf, Itävalta:
Itävalta-Suomi 37-22 (18-11)

Suomen maalintekijät: Ella Holopainen 7, Johanna Hilli 6, Nicolina Fredriksson 3, Matilda Peitsaro 2, Ellen Voutilainen 2, Ella Valkamo 1, Linn Wentzel 1

2 min. ulosajot: Itävalta 4×2, Suomi 5×2

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.