Starttikoulutus uudistuu

 

Suomen Käsipalloliiton valmentajakoulutusjärjestelmä uudistettiin ensimmäisen kerran vuonna 2010, kun liitto otti käyttöön Ruotsin Käsipalloliiton koulutusjärjestelmän Tränarskolan (TS). Seuraava uudistus tehtiin vuonna 2016, kun valmennusjärjestelmään lisättiin valmentajan profilointi sekä mahdollisuus alusta lähtien käydä tiettyä koulutuspolkua.

Vuonna 2013 Käsipalloliitto otti käyttöön Valmentajalisenssijärjestelmän, jossa valmentajakoulutus muuttuu pakolliseksi kaikille seurassa valmentaville. Näin takaamme parhaan mahdollisen laadun pelaajakehitykseen. Valmentajalisenssijärjestelmä pohjautuu Euroopan Käsipalloliiton laatimiin lisenssivaatimuksiin.

Avainasemassa koulutuksessa on pelaajakehitys. Pelaajakehitykseen pystyy vaikuttamaan vain ja ainoastaan valmentaja, ja valmentajan osaaminen puolestaan kehittyy vain laadukkaalla valmennuskoulutuksella.

Käsipalloliiton valmentajakoulutusjärjestelmä sisältää viisi tasoa:

  • Starttikoulutus
  • Valmentajakoulu taso I
  • Valmentajakoulu taso II
  • Valmentajakoulu taso III
  • EHF Master Coach

Lisäksi on mahdollista kouluttautua ammattivalmentajaksi esimerkiksi Kisakallion urheiluopistolla VAT-ohjelmassa (Valmentajan ammattitutkinto).

Starttikoulutus uudistuu

Valmentajakoulutusjärjestelmän uudistus jatkuu ja tarkoituksemme on kehittää koulutusjärjestelmämme vastaamaan 2020-luvun tarpeita. Näkyvimpänä uudistuksena alkuun tulee olemaan Starttikoulutuksen vieminen seuratasolle. Tarkoituksenamme on kouluttaa seuroille omat Starttikoulutus-kouluttajat ja tähän tarvitsemme teidän apuanne.

Starttikoulutus on n. 12 tunnin koulutuskokonaisuus, joka käsittelee alle 10 -vuotiaiden lasten liikunnan, valmennuksen ja ohjauksen perusteet. Etsimme nyt teidän avullanne oikeita ja soveltuvia henkilöitä seurastanne Starttikurssi-kouluttajiksi. Kouluttajan olisi hyvä olla kokenut lasten ja nuorten valmentaja/ohjaaja, jolla on vankka käsipallotausta sekä halu ja motivaatio kouluttaa uusia valmentajia hienon lajimme pariin.

Järjestämme uusille Starttikoulutus-kouluttajille yhteisen koulutustilaisuuden Suomen Cupin finaalien yhteydessä Vantaan Energia Areenalla lauantaina 3.12.2016 klo 8.30 – 14.00 

Ilmoitattehan seurastanne koulutukseen osallistuvan henkilön nimen ja sähköpostiosoitteen maanantaihin 31.10.2016 mennessä osoitteeseen: jaakko.horelli@finnahndball.net

 

Jalkauttamalla Starttikoulutuksen kouluttamisen seuroihin, uskomme saavuttavamme paremmin kaikki lajimme lasten- ja nuorten valmentajat.

Tätä kautta seurat voivat itse organisoida uusien valmentajien/ohjaajiensa ensimmäisen valmentajakoulutuksen.

 

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.