#respect koskee myös katsojia

Rajoitusten väistyessä saadaan katsojat pitkästä aikaa mukaan otteluihin. Kauden huipentuessa sen loppupeleihin, haluaa Käsipalloliitto muistuttaa #respect-periaatteen koskevan myös katsojia. Tämä tarkoittaa, että myös kannattajien on kunnioitettava paitsi tuomareita myös vastustajia. Kunnioittamalla peliä ja sen osapuolia voimme pitää käsipallon myös jatkossa kovana mutta rehtinä pelinä ja pelitapahtumat sellaisina, että näissä viihtyvät sekä aikuiset että lapset.  Epäkunnioittavat huudot ja eleet eivät kuulu kentälle, katsomoon tai näiden ulkopuolelle.

Vastuu otteluiden turvallisuudesta sekä katsojien käyttäytymisestä on tapahtuman järjestävällä seuralla. Vastuu turvallisuudesta tarkoittaa paitsi häiriöiden ja vaaratilanteiden ennaltaehkäisemistä, myös häiritsevään käyttäytymiseen sekä ottelun osapuolia loukkaavaan tai muutoin epäurheilijamaiseen käyttäytymiseen aktiivista puuttumista. Tämä velvollisuus koskee myös tilanteita, joissa erotuomarit tai otteluvaltuutetut eivät korkean äänitason tai muun pelitilanteen vuoksi havaitse esimerkiksi katsomon tapahtumia. Muut järjestävän seuran velvollisuudet löytyvät Käsipalloliiton kotisivuilta.

Mikäli seura laiminlyö turvallisuuteen liittyvät velvollisuutensa tai jättää puuttumatta esimerkiksi katsojien epäasialliseen käytökseen, voi tämä johtaa kurinpidollisiin seuraamuksiin sekä pahimmassa tapauksessa siihen, että yleisöä ei otteluihin voida ottaa. Kurinpitosääntöjen mukaan seuraa voidaan myös rangaista jonkun sen jäsenen tai kannattajien tekemän teon vuoksi. Käsipalloliitto toivoo kuitenkin, ettei menettelylle ole tarvetta.

Käsipalloliitto toivottaa kaikille kovatasoista ja reilua käsipallokevättä!

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.