Puheenjohtajan joulutervehdys

Joulurauhan lopettaessa käsipallon syyskauden on meidän kaikkien hyvä vetäytyä viettämään joulua läheistemme kanssa. Samalla itselleni on tullut aika kiittää Teitä kaikkia niistä yli 20 vuodesta, jotka olen saanut toimia Suomen Käsipalloliiton eri luottamustehtävissä miesten maajoukkueen joukkueenjohtajana sekä liittohallituksessa.

Kulunut vuosi on ollut toinen peräkkäinen erityisen raskas vuosi koronapandemian varjostamine erikoisjärjestelyineen. Tärkein eli pelit saatiin kuitenkin pelattua lähes 100-prosenttisesti, mistä haluan kiittää erityisesti seurojen ja joukkueiden taustaihmisiä sekä poikkeuksellisissakin harjoitusoloissa kekseliäästi toimineita valmentajiamme: olette tehneet vaikeassa toimintaympäristössä äärettömän hienon ja arvokkaan työn. Tehkäämme vastuullisesti kaikkemme myös keväällä, jotta kahden edellisen pelikauden raskaiden keskeytysten jälkeen saataisiin kaikki sarjat jälleen pelattua loppuun. Erityisen ilahduttavaa on tässä tilanteessa se, että käsipalloilijat ovat palanneet pelikentille varsin suurilukuisina – olemme lisenssimäärillä mitattuna vain hieman perässä muutaman vuoden takaisia lukemiamme.

Lämpimät kiitokset ja jouluterveiset myös liiton kovasti töitä tehneelle toimiston henkilökunnalle, liittohallitukselle, valiokunnille, sinnikkäälle delegaatti- ja erotuomarikaartillemme, kaikille muille suomalaisen käsipallon tekijöille, yhteistyökumppaneillemme sekä kaikille katsojillemme. Olemme yhdessä Suomen käsipalloperhe.

Myös maajoukkueet tarvitsevat otteluita kehittyäkseen ja ennen kaikkea päästäkseen mittaamaan tasoaan muiden maiden edustajien kanssa. Pitkän hiljaiselon jälkeen pääsimme syksyllä pelaamaan lähes kaikkien maajoukkueidemme toimesta edes yhden turnauksen. Nyt jos joskus voi sanoa, että pelkkä pelaamaan pääseminenkin tuntuu jo voitolta. Erityisen onnellinen olen kolmen viimeisen turnauksen annista: naiset pelasivat upeasti Bilbaossa, miehet voittivat MM-karsintalohkonsa edeten jatkoon ja P04 avasi erittäin lupaavasti maaottelu-uransa Belgian turnauksessa. Toivottavasti vuonna 2022 päästään pelaamaan maaottelujakin mennyttä vuotta enemmän. Miesten maajoukkue kohtaa heti 5. ja 9.1. Georgian.

Nyt jouluna on kuitenkin tärkeintä hiljentyä viettämään yhteistä aikaa lähimpiemme kanssa. Eiköhän urheilijallakin ole myös lupa nauttia joulupöydän antimista. Joulunaika on käsipalloilijallekin tarpeellista akkujen lataamisen aikaa – jotta virtaa riittää vauhdikkaaseen lajiimme keväälle saakka.

Oikein hyvää ja rauhallista joulua sekä upeata käsipallokevättä 2022 teille kaikille!

Osaltani kiitän teitä jokaista yhdessä ja erikseen – onnea ja menestystä toiminnassaan kohta puheenjohtajaksi astuvalle Jari Laineelle sekä uudistuvalle liittohallitukselle. Nähdään halleilla,

Kiittäen ja käsipalloterveisin,

Jari Henttonen
Puheenjohtaja 2010-2021
Suomen Käsipalloliitto

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.