P04 haastoi vahvan Romanian lohkovoitosta

P04 maajoukkue pelasi alkulohkon viimeisen ottelun Romaniaa vastaan torstai-iltana Craiovassa. Isäntämaa oli voittanut kaksi ensimmäistä alkulohkopeliään murskalukemin ja sekä Suomi, että Romania olivat jo jatkopaikkansa lohkostaan varmistaneet. Suomi jatkoi puolustuspäässä aktiivista puolustamistaan saaden työnnettyä Romanian vahvan pakiston riittävän kauas omalta maaliltaan ja päättämään hyökkäyksensä huonoilta maalintekopaikoilta. Hyökkäyspäässä Suomi valitsi heti ottelun alusta pelata ilman maalivahtia 7v6. Rohkea valinta kannatti erinomaisten maalintekopaikkojen auetessa kuuteen metriin ja kun yli ei pystytty heittämään, nähtiin pakistolta muutamia hienoja heittoja Romanian puolustuksen jaloista. Puoliajalle päästiin Suomen 19-18 johdossa.

Toisella puoliajalla peli pysyi tasaisena ja Suomi sinnitteli ottelun hallinnassa kovalla taistelulla aina 42 minuutille (26-26) saakka. Tästä Suomen jatkuva paini selvästi kookkaampaa Romaniaa vastaan korkeudessa alkoi painamaan ja molemmissa kenttäpäädyissä virheet alkoivat lisääntymään. Puolustuspään väsyminen näkyi jäähyilynä ja Romania karkasi Joel Hagströmin ulosajon aikana neljän maalin karkumatkalle 31-27, mutta sisukas Suomi puolusti ja kontrasi Fredrik von Troilin viidellä peräkkäisellä maalilla maalin päähän 33-32. Tätä lähemmäs energiat eivät enää riittäneet ja esimerkillisen taistelun jälkeen loppulukemat ja lohkovoitto kirjattiin lopulta lukemin 38-33 isäntämaalle.

Rohkea ja juonikas 7v6-pelaaminen mahdollisti Suomen pelata lohkovoitosta, mutta lopulta turhan useat harhasyötöt mahdollistivat Romanian heittää 8 maalia tyhjään Suomi-maaliin. Suomen parhaana palkittiin kolmessa pelissä puolustuksen tukipilarina raatanut ja sisäisen maalipörssin toisena oleva William Malkamäki. Suomen paras maalintekijä oli etenkin vastahyökkäyspelaamisellaan juhlinut Fredrik von Troil (13 maalia), joka voitti samalla koko alkulohkon maalikuninkuuden.

Suomen parhaana palkittu viiivapelaaja William Malkamäki oli tyytyväinen peli-ilmeeseen:

Ennen peliä tiedettiin, että tulossa on tähän mennessä kovin peli. Heti alussa pystyttiin pistämään kampoihin ja oli hauskaa pelata, kun koko ajan sai painia täysillä! Pelattiin joukkueena meidän paras peli ja oli kiva nähdä millä tasolla pystytään yhdessä pelaamaan. Nyt hiotaan virheitä ja lauantaina uusiksi!

Maalintekijät: Fredrik von Troil 13, Liam Ranta-Aho 4, Jussi Hoffman 3, William Malkamäki 3, William Sjöholm 3, Joel Hagström 2, Jakob Meinander 2, Niko Hållman 1, Joona Tamminen 1, Anselmi Koskela 1
Maalivahdit: Eetu Nokkala 9/33 = 27 %, Oliver Sandin 4/10 = 40%

Perjantaina joukkue viettää välipäivää ja kohtaa välierässä lauantaina 13.8. klo 17.00 Ukrainan.

EHF:n artikkeli: