P02 EHF Championship: Tappio Liettualle sinetöi kuudennen sijan

SUOMI-LIETTUA 23-26 (7–16)

Suomen MU19 maajoukkue pelasi EHF Championship turnauksen neljännen ja viimeisen ottelun Liettuaa vastaan. Liettua kaatui vielä torstaina yhdeksällä maalilla, mutta sunnuntain sijoitusottelussa viidennestä sijasta Liettua käänsi tilanteen päälaelleen.

Ottelu alkoi erittäin murheellisesti Suomen osalta ja Liettua siirtyikin nopeaan tahtiin 5–1 johtoon. Edellisessä ottelussa löytynyt lataus otteluun alkuun loisti poissaoloaan, joka näkyi puolustuksessa hävittyinä yksi vastaan yksi tilanteina sekä hyökkäyksessä tempon puutteena ja sitä kautta huonoissa ratkaisuissa. 30 minuutin pelin jälkeen Suomi oli yhdeksän maalin takamatkalla, lukemissa 7–16.

Toiselle puoliajalle asteli kentälle aivan erilainen Suomi, joukkueen puolustus alkoi pitämään ja töitä tehtiin joukkueena. Nopeat vastahyökkäykset alkoivat löytymään ja hyökkäyksessä pelaajat olivat valmiimpia tekemään töitä maalien eteen. Suomi kuroi tasaisesti Liettuan yhdeksän maalin eroa umpeen, tullen parhaimmillaan kahden maalin päähän. Tässä vaiheessa joukkueella alkoi pallo polttamaan jälleen liikaa kädessä ja aika loppui yksinkertaisesti kesken.

Joukkueen Päävalmentaja Toni Kallio harmitteli ottelun jälkeen hukattuja maalipaikkoja sekä ensimmäisen puoliajan energian puutetta.

”Tulimme otteluun täysin väärin sisään, valmistautuminen otteluun ei onnistunut ja se näkyi ensimmäisessä erässä hävittyinä puolustustilanteina sekä missattuina heittoina. Toisen erän taistelu ja nousu voitto kamppailuun mukaan oli joukkueelta selkärangan osoitus, mutta se ei tänään riittänyt. Tästä ottelusta jäi paljon hampaan koloon.”

Ottelun parhaana pelaajan Suomen joukkueesta palkittiin Edward Hammarberg.