P00 maajoukkue kohti European M18 Championships -turnausta

Suomen P00 käsipallomaajoukkue matkustaa tulevana keskiviikkona 8.8. kohti Georgian Tbilisiä ja siellä pelattavia European M18 Championships -turnausta. Matkaan joukkue lähtee 16 pelaajan ja nelihenkisen joukkueenjohdon voimin. Ottelut alkavat perjantaina 10.8. kun vastaan asettuu heti turnauksen isäntämaa Georgia. Suomen lohkon (lohko B) muut maat  ovat Valko-Venäjä, Italia ja Kreikka. Turnauksen A-lohkossa pelaavat: Sveitsi, Färsaaret, Makedonia, Viro, Liettua ja Luxemburg. Turnauksen voittaja saavuttaa maalleen paikan EM-lopputurnaukseen vuodelle 2020.

Suomen joukkue valmistautui turnaukseen leirityksellä 1.-5.8. Kisakallion Urheiluopistolla. Valmistautumiseen kuului tietenkin harjoittelua, palavereita, yhteistä ohjelmaa mutta myös kaksi harjoitusottelua.

Joukkue pelasi lauantaina 4.8. ÅIFK:n SM-liigajoukkuetta vastaan. Ottelu päättyi tasan 26-26 ja P00 joukkue voitti loppujen lopuksi 7-metrin heittojen jälkeen koko ottelun 27-26.

Sunnuntaina 5.8. joukkue otti vastaan Atlaksen SM-liigajoukkueen. Ensimmäinen 30 minuuttinen oli Atlaksen ja miesten maajoukkueen maalivahdin Tuomas Laitisen heiniä päättyen 14-4. Toiseen erään puntit tasoittuivat ja tauolla nollatulla taululla loisti 30 minuutin pelin jälkeen lukemat 14-14. 7-metriset päättyivät jälleen P00 maajoukkueen voittoon.

Leirin lomassa joukkueen päävalmentaja Jaakko Horelli kommentoi valmistautumista seuraavasti:

  • Aloitimme valmistautumisen näihin kisoihin tammikuussa 2018. Pojat ovat olleet erittäin sitoutuneita projektiin ja ovat selkeästi tehneet töitä kovasti päästäkseen mukaan turnausjoukkueeseen. Viimeinen leiri on ollut enemmän rauhallista tuntuman hakua, hienosäätöä ja joukkuehengen sekä fiiliksen rakentamista kohti Georgiaa. Pojat ovat tehneet omia tavoitteen asetteluja joukkueelle sekä rakentaneet joukkueen yhteiset arvot, joiden mukaan toimitaan.

Menestysmahdollisuuksia Horelli pohti maltillisesti:

  • Kuten sanoin, pojat ovat tehneet kovasti töitä. Se on ensimmäinen askel, näissä juniori-ikäluokissa voimasuhteet heittelevät ja ennustaminen ei ole kovinkaan helppoa. Uskon kuitenkin joukkueen mahdollisuuksiin sijoittua omassa lohkossaan kahden parhaan joukkoon, näin pääsisimme pelaamaan turnausvoitosta. Korostan kuitenkin, että tämä vaatii hitusen onnea ja tietenkin jokaisen pelaajan tulee suorittaa parhaalla mahdollisella tasollaan. Valko-Venäjä tulee varmasti olemaan vaikea ja varsinkin isokokoinen vastustaja, mielestäni lohkon ennakkosuosikki. Georgialla on erittäin lahjakas vasuri, Montpellierin organisaatiossa pelaava, Giorgi Tskhovrebadze, muuten joukkueesta ei hirveästi materiaalia ole löytynyt. Italian joukkueen syömähampaina on myös Montepellierin organisaatiosta löytyvät Mengonin kaksoisveljekset. Kreikasta ei hirveästi tietoa sitten olekaan.

Otteluohjelma: (alkamisajat paikallista aikaa)

Perjantai           10.08.     17:30                   Finland – Georgia

Maanantai        13.08.      19:00                  Italy – Finland

Tiistai                14.08.      19:00                  Finland – Belarus

Torstai               16.08.      17:00                  Finland – Greece

 

Sijoitusottelut pelataan lauantaina 18.8. ja sunnuntaina 19.8.

 

Turnauksen otteluohjelma ja tulokset:

http://eurohandball.com/ech/01-02/18/men/2018/round/1/Championship+-+GEO

Suomen joukkue turnaukseen:

1 Haverinen Tommi Atlas
12 Snellman Oscar BK-46
16 Klama Joonas VFL Gummersbach (GER)
2 Manderoos Mikael ÅIFK
3 Hammarberg Edward GrIFK
5 Maijala Santeri ÅIFK
6 Bäckman Robert HC HIK
7 Nummelin Ronny Alingsås HK
8 Louevuo Lasse Atlas
9 Henriksson Miska BK-46
10 Laine Eero Skånela IF (SWE)
11 Nordlund Oliver BK-46
15 Kankaanpää Kalle ÅIFK
17 Juslin Henrik Alingsås HK
18 Tilles Edvard Atlas
20 Voutilainen Edwin SIF
Päävalmentaja: Horelli Jaakko
Valmentaja: Usvalahti Anton
Fysioterapeutti: Kaurinkoski Kaarle
Joukkueenjohtaja: Laine Tuomas

Lisätietoja:

Jaakko Horelli

Päävalmentaja

0406314154

jaakko.horelli(at)finnhandball.net

Euroopan Käsipalloliitto (EHF) uusi vuonna 2016 kilpailujärjestelmänsä. Tämä tarkoitti sitä että tutuksi tulleet, keväällä pelatut, neljän joukkueen EM-karsintaturnaukset jäivät historiaan. Euroopan valtiot laitettiin aikaisempien vuosien saavutusten mukaan järjestykseen ja 16 parasta joukkuetta pääsivät EM-lopputurnaukseen (EHF Euro) ja loput EM-kilpailuihin ilmoittautuneet joukkueet pelaavat EM-karsintoja (EHF Championships) turnauksessa.

EHF M18 EURO -turnaus järjestetään Kroatiassa, kun taas EHF M18 Championships -turnauksella on kaksi isäntämaata, Itävalta ja Georgia. Suomi pelaa karsintaturnauksensa Georgiassa yhdessä 10 muun maan kanssa. Itävallan ja Georgian turnauksen voittajat noustavat maansa sekä M18 että M20 EHF EURO -turnaukseen vuodelle 2020.

Turnaussivut Euroopan Käsipalloliiton sivuilla:

EHF M18 EURO: http://eurohandball.com/ech/18/men/2018/round/1/Final+Tournament

EHF M18 Championships (AUT): http://eurohandball.com/ech/01-01/18/men/2018/round/1/Championship+-+AUT

EHF M18 Championships (GEO): http://eurohandball.com/ech/01-02/18/men/2018/round/1/Championship+-+GEO

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.