Oliver Helander nousi Alingsåsin ykkösjoukkueeseen – ura vahvassa nousussa

Syksyllä miesten maajoukkueessa debytoineen Oliver Helanderin ura Ruotsissa on vahvassa nousussa. 18-vuotias takamies muutti kesällä Alingsåsiin ja käy paikallista käsipallolukiota sekä pelaa Ruotsin huippuseuroihin lukeutuvan Alingsås HK:n nuorten joukkueessa – tai pelasi tähän saakka.

Helanderin otteet kauden aikana ovat olleet niin vakuuttavia, että AHK nosti suomalaisen jo nyt ykkösjoukkueeseen, vaikka alun perin ajatus oli ajaa Helanderia sisään miesten ryhmään vasta ensi kaudella. Alkuvuodesta monivuotisen sopimuksen seuran kanssa solminut Helander on asettanut tähtäimen korkealle.

Tällä hetkellä Ruotsin Elitserienissä kakkosena oleva AHK pelasi kuluvalla kaudella myös käsipallon Mestarien liigaa.

– Alingsås HK on hyvä seura ja vastaanotto oli todella hyvä tänne tullessani, joten päätös tänne muutosta ei ollut vaikea. Haluan nyt ensin kehittyä täällä Alingsåsissa ja pelata pääsarjaa, sitten toivon jossain vaiheessa pääseväni pelaamaan Bundesliigaa, Helander toteaa AHK:n verkkosivuilla.

Helanderin vahvin ase on erinomainen heitto, mikä ei ole sinänsä ihme, sillä hän oli viime kaudella keihäänheitossa ikäluokkansa maailman kakkonen 79,34 metrin kiskaisullaan. Käsipallo pysyy kuitenkin ykköslajina.

– Oliver on vielä kaukana valmiista käsipalloilijasta, mutta näemme hänessä suurta potentiaalia. Hänellä on erinomainen heitto ja hyvä pelikäsitys. Vahvistamme nyt entisestäänkin vahvaa vasemman takamiehen tonttia hänen hienoilla ominaisuuksillaan, Alingsåsin valmentaja Mikael Franzen sanoo.

– Oliver on pelivarma, notkea pelaaja, jolla on kultainen käsi. Uskomme että hän sillä aiheuttaa tulevaisuudessa vaikeuksia vastustajille ja tuo paljon iloa kotiyleisöllemme, säestää AHK-manageri Per Johansson.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.