Naisten maajoukkue suoraan EM-karsinnan toiseen vaiheeseen

Naisten maajoukkueen taipaleen vuoden 2024 EM-lopputurnauksen karsinnoissa oli määrä alkaa keväällä. Euroopan käsipalloliitto EHF:n tiistaina tekemän päätöksen mukaan karsinnat aloitetaan kuitenkin vasta syksyllä suoraan toisesta vaiheesta.

Ratkaisu pohjautuu mukaan EM-karsintaan ilmoittautuneiden maiden määrään. Ilmoittautuneita maita oli määräaikaan mennessä 36 – Venäjän ja Valko-Venäjän ollessa suljettuna kansainvälisestä toiminnasta. Hallitseva mestari Norja sekä turnauksen emäntämaat Itävalta, Unkari ja Sveitsi selviytyvät suoraan lopputurnaukseen, joten karsintoihin osallistuvia maita on 32. Näin ollen EHF päätti, että karsinnat aloitetaan suoraan toisesta vaiheesta syksyllä 2023.

– Tämä on iloinen uutinen meille. On hienoa, että pääsemme pelaamaan EM-paikasta suoraan karsintojen ratkaisuvaiheeseen. Kova lohko siellä on varmasti tiedossa, mutta ollaan tyytyväisiä, että siellä ollaan nyt varmasti mukana, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund totesi tiedosta.

Suomen osalta tämä merkitsee sitä, että kevään ohjelma menee uusiksi. Karsintojen ensimmäisen vaiheen sijasta Suomi on sopinut kaksoismaaottelusta Färsaaria vastaan. Ottelut pelataan Pirkkolassa 4.4. ja Kauniaisissa 5.4.

– Saamme siihen joka tapauksessa nyt hyvät ottelut ja katsotaan ohjelmaa siitä eteenpäin tarkemmin, kun karsintojen vastustajat ja aikataulut vahvistuvat, Westerlund sanoo.

EM-karsintojen toisen vaiheen ottelut pelataan lokakuun 2023 ja huhtikuun 2024 välisenä aikana siten, että joukkueet arvotaan kahdeksaan neljän maan lohkoon, joissa pelataan kaksinkertainen sarja. Kaksi parasta kustakin lohkosta ja lisäksi neljä parasta lohkokolmosta etenevät vuoden 2024 EM-lopputurnaukseen. Naisten EM-lopputurnaus pelataan vuonna 2024 ensi kertaa 24 maan turnauksena.

Karsintojen lohkovaiheen arvonta tapahtuu alustavasti huhtikuussa. Tarkempi ajankohta varmistuu myöhemmin.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.