Naisten maajoukkue otti selvän voiton Virosta

Naisten maajoukkue valmistautui loppuviikon MM-karsintaan Itävaltaa vastaan kohtaamalla Viron maaottelussa Kirkkonummella. Ottelu päättyi Suomen selvään voittoon maalein 36-21 (17-9).

Suomi tuli otteluun terävästi ja otti nopeasti neljän maalin johdon. Sen jälkeen peliä leimasivat huolimattomuusvirheet ja Viro nousi jo maalin päähän. Taukoa kohden Suomen hyökkäyspeli alkoi kulkea paremmin ja ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen kotijohto oli kahdeksan maalia.

Tauon jälkeen Viro tuli kentälle paremmalla jalalla ja pystyi kaventamaan eroa muutamalla maalilla. Pian ero kuitenkin venyi uudestaan kymmenen maalin tuntumaan ja viimeisellä kymmenminuuttisella Suomi pääsi vielä kaunistelemaan voittolukemiaan.

Suomen parhaana palkittiin avausjakson maalissa pelannut Ida Lökström ja Viron parhaana kentän korkeimman maalimäärän – yhdeksän osumaa – heittänyt Alina Molkova.

– Ida oli maalilla hyvä ja tästä jäi paljon positiivista muutenkin. Olimme alussa terävinä ja hereillä, mutta sitten alkoi tulla löysäilyä ja hassattiin liikaa palloja. Vähän välillä olimme liikaa kantapäillä, kun pitäisi koko ajan olla hereillä ja terävänä. Siinä on vielä parannettavaa, Suomen päävalmentaja Tomas Westerlund kertasi ottelua.

Suomi kohtaa MM-karsinnoissa Itävallan ensin vieraskentällä torstaina ja toistamiseen sunnuntaina 6.11. kello 15.00 Vantaan Energia Areenalla.

Naisten maaottelu, Kirkkonummi:
Suomi – Viro 36-21 (17-9)

Suomen maalintekijät: Ella Holopainen 5, Matilda Peitsaro 5, Emilia Karell 4, Lotta Kulju 4, Nicolina Fredriksson 3, Ellen Voutilainen 3, Anna Westerlund 3, Sara Sandelin 2, Maja Sannholm 2, Ella Valkamo 2, Linn Wentzel 2, Johanna Hilli 1

2 min. ulosajot ja ottelusta sulkemiset:
Suomi: 2 x 2 min.
Viro: 2 x 2 min., Inga Bušina suora punainen kortti.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.