Naisten maajoukkue Kreikkaan karsintaturnaukseen

Naisten EM-kisat pelataan joulukuussa 2020 Norjassa ja Tanskassa.

Suomen naiset aloittavat karsintansa kisoihin esikarsinnassa (Qualifiers Phase 1) 31.5. – 2.6.2019, yhdessä Israelin, Kreikan ja Luxemburgin kanssa. Esikarsinnat pelataan turnausmuotoisena ja pelataan Kreikan Veriassa, joka sijaitsee 70 kilometria Thessalonikista länteen. Tästä esikarsinnasta voittaja nousee varsinaisiin karsintoihin.

Päävalmentaja Tommy Suoraniemi on nimennyt seuraavat pelaajat turnaukseen:
Linnea Back HK Drott (SWE), Roosa Niemi HIFK, Wilhelmina Wolff IFK Örebro (SWE), Annika Näräkkä Tyresö (SWE), Jessi Laasio KYIF, Malin Wilen GT Söder (SWE), Anna Lindholm Dicken, Ella Holopainen HIFK, Jessika Gammals Dicken, Tove Salokivi Dicken, Erica Gustafsson BK-46, Emma Aarnio Västerås (SWE), Ellen Norrgrann Nacka HK (SWE), Ida Väyrynen HIFK,
Johanna Hilli Kristianstadt (SWE) ja Lotta Kulju IF Hellton (SWE).

Päävalmentaja Tommy Suoraniemen ajatuksia esikarsintaturnauksesta:
”EM-esikarsinnat ovat edessämme ja on jännittävää pelata otteluita pitkästä aikaa ja ”mitata” meitä muihin joukkueisiin Euroopassa. Uskon Kreikan sekä Israelin pelien olevan tiukkoja, sillä molemmat joukkueet ovat olleet hyviä jo MM-karsinnoissa sekä kehittyneet pelillisesti. Hävisimme Kreikalle kaksi vuotta sitten, joten revanssi on edessä. Minusta olemme ottaneet suuria harppauksia eteenpäin, mutta meidän täytyy taistella päästäksemme seuraavalle kierrokselle. Joukkue valmistautuu kisoihin leireilemällä Kisakalliossa ennen lähtöä Kreikkaan.” 

Suomen ottelut (peliajat paikallista aikaa)
31.5. Suomi – Luxemburg, kello 16.00
1.6. Kreikka – Suomi, kello 18.30
2.6. Israel – Suomi, kello 16.00

Striimiosoitteen ilmoitamme kun saamme sen turnauksen järjestäjältä.

Naisten EHF EURO 2020 karsintojen lohkot arvottiin 4.4.2019 Kööpenhaminassa

Mikäli Suomen naisten maajoukkue selvittää tiensä Kreikan esikarsinnoista varsinaiseen karsintaturnaukseen, se pelaa lohkossa 1 ja vastustajaksi on arvottu Hollanti, Espanja ja Itävalta.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.