Naisten maajoukkue keskittyy EM-karsintoihin

Naisten maajoukkueen sunnuntaina päättyneet EM-karsinnat sujuivat alle odotusten. Kuusi ottelua, joista kaikista tuli tappio selvin numeroin.

Käsipalloliiton liittohallitus on päättänyt kokouksessaan, ettei naisten maajoukkuetta lähetetä ensi syksyn MM-karsintoihin. Katseet on nyt suunnattu maajoukkueen luotsaamiseen kohti tulevaa päätavoitetta eli ensi vuoden EM-karsintoja.

”Vaikka MM-karsinnat jäävät nyt väliin, tärkeintä on kehittää maajoukkueen menestymismahdollisuuksia jatkuvasti ja systemaattisesti, jotta meillä on tulevaisuudessa riittävän taistelukykyinen joukkue kansainvälisille kentille. Sunnuntaina päättyneet EM-karsinnat osoittivat että huipulle on vielä matkaa. Töitä on tehtävä paljon.” toteaa toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen.

Nyt haluamme keskittää kaikki resurssimme naisten maajoukkueen määrätietoiseen harjoitteluun ja valmistautumiseen syksyllä 2017 alkaviin EM-karsintoihin.

Tarkemmat naisten maajoukkueen suunnitelmat valmistuvat kesän aikana. Naiset tulevat leireilemään Kisakallion Urheiluopistossa ensi kaudella kilpailukalenterissa jo olevien kansainvälisten viikkojen aikana sekä mahdollisuuksien mukaan myös ulkomailla. Yhtenä vaihtoehtona on Euroopan Käsipalloliitossa esiin nostettu mahdollisuus pelata kansainvälisiä turnauksia niiden maiden kesken, jotka eivät osallistu MM-karsintoihin.

”Ymmärrettävä ja kannatettava päätös liittohallitukselta. Ottelut näin kovia maita vastaan eivät tällä hetkellä palvele meitä, nyt tarvitsemme todellakin harjoitusleirejä ja vastuksia joita vastaan voimme pelata tasaisia pelejä.” sanoo sunnuntaina 50. maaottelunsa pelannut joukkueen kokenut maalivahti Sonja Koskinen.

Naisten EM-karsinnan tulokset löydät täältä:

http://www.eurohandball.com/ech/women/2016/match/2/000540/Finland

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.