Miro Koljoselle URA-säätiön opiskeluapuraha!

URA-säätiön opiskeluapuraha myönnettiin 69 urheilijalle

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi tänään 69 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2013-2014.

URA-säätiö perustettiin presidentti Urho Kekkosen toimesta vuonna 1972. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattienvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä sekä pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa lopettaneiden urheilijoiden koulutustausta. Säätiö on jakanut 42 vuoden aikana opintoapurahoja yli 3800 huippu-urheilijalle yhteensä  yli neljän miljoonan euron edestä.

Kaikkiaan 375 hakijan joukosta apurahan sai 69 huippu-urheilijaa. Opiskeluapurahan saajat edustavat kesä- ja talviolympialajeja, ei-olympialajeja ja vammaisurheilua yhteensä  30 eri lajiliitosta. 55 % apurahan saajista oli naisia, 65 % yksilölajien edustajia ja 19 % aktiiviuransa jo lopettaneita

Saajien joukossa on olympia-, paralympia- ja MM-edustajia, aikuisten ja nuorten arvokisamitalisteja sekä tulevaisuuden menestyjiä. Apurahat saivat mm. Hanno Möttölä, Pirjo Muranen, Joona Puhakka, Pia Sundstedt, Susanna Pöykiö ja Minna Nikkanen.

URA -apuraha on tärkeä tuki opiskeleville urheilijoille

Säätiön asiamies ja Olympiakomitean urasuunnittelun asiantuntija Jari Savolainen kertoi opiskelevien urheilijoiden taloudellisista tukijärjestelmistä vuonna 2013 valmistuneeseen tutkimukseen pohjautuen.

– Ura-säätiön tuki on pieni osa urheilijoiden taloudellista tukijärjestelmää, mutta erittäin merkittävä osa apurahansaajien vuosituloista. Säätiön apuraha antaa opiskelevalle urheilijalle taloudellisen mahdollisuuden suunnitella opintoja paremmin urheilun ehdoilla. Tutkimuksen mukaan ura säätiön kaltaista sosioekonomista tukijärjestelmää tulisi Suomessa kehittää, jotta opintojen ja urheilun yhdistäminen joustavasti olisi käytännössä mahdollista. Tämänkaltaisessa tukimuodossa hienoa on se, että resurssit menevät sataprosenttisesti urheilijan arkeen eivätkä valu hallinnon rattaisiin,  Jari Savolainen korostaa.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.