Mikael Källman - Hall of Fame

Mikael ”Micke” Källman suomalaisen urheilun Hall of Fameen

Suomen Urheilugaalassa 2021 nimettiin myös uusia jäseniä suomalaisen urheilun Hall of Fameen ja ensimmäisenä käsipalloilijana harvalukuiseen joukkoon nousi Mikael Källman.

Källmanin ansiot suomalaisessa käsipalloilussa ovat kiistattomat. Monivuotinen maajoukkueen runkopelaaja teki komean uran kotimaisilla kentillä, mutta vertaansa vailla oli ”Micken” ura ulkomailla.

Valinta Suomen parhaaksi käsipalloilijaksi peräti 14 kertaa kertoo omaa kieltään. Vuodet kivikovassa Saksan Bundesliigassa nostavat kuitenkin Källmanin yhdeksi kaikkien aikojen joukkuepelien suomalaispelaajaksi kautta aikain.

SG Wallau-Massenheimissa kaksi kertaa Saksan mestaruuden voittanut Källman on edelleen todellinen legenda seurassa ja myös Saksan kentillä. Peräti neljästi sarjan parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valittu Källman nousi kertaalleen yleisöäänestyksessä myös koko Bundesliigan parhaaksi pelaajaksi.

Maajoukkueessakin Källmanin tilastot ovat vakuuttavat: 117 A-maaottelua ja niissä 768 maalia.

Huikean pelaajauransa jälkeen Källman siirtyi valmennuspuolelle ja aloitti kasvattajaseurassaan BK-46:ssa pelaajavalmentajana vuonna 2001 ja jatkoi sen jälkeen pelkästään päävalmentajana. Päävalmentajana hän on toiminut sen jälkeen myös HC Westissa ja Suomen maajoukkueessa sekä sen jälkeen Atlaksessa ja nykyisessä pestissään GrIFK:ssa.

https://urheilugaala.fi/voittajat/hall-of-fame/

 

Suomen Käsipalloliitto onnittelee Källmania nimityksen johdosta.

 

Mikael Kaellman (Massenheim)
Muenchen, 30.09.1992, Handball Bundesliga, TSV Milbertshofen – SG Wallau-Massenheim 16:15