Miesten ja naisten I-III divisioonien sarjajärjestelmät 2022-23

Miesten I-divisioona (kilpailusuunnitelman mukaan)
1. divisioonalisenssisitoumus osallistujille

Ensimmäinen vaihe
12 joukkueen yksinkertainen sarja. 1.–6. sijoittuneet joukkueet jatkavat ylempään jatkosarjaan ja 7.–12. sijoittuneet joukkueet alempaan jatkosarjaan.

Toinen vaihe
6 joukkueen ylempi ja 6 joukkueen alempi jatkosarja yksinkertaisina sarjoina. Alkusarjan keskinäiset ottelut jäävät voimaan ja jatkosarjan ottelu pelataan sen joukkueen kotikentällä, joka oli vierasjoukkueena alkusarjassa.

Karsinnat/putoamiset
SM-liigakarsintaa/-tasonmittausta ei järjestetä.

Alemman jatkosarjan 5. ja 6. sijoittuneet joukkueet putoavat 2. divisioonaan kaudelle 2023–24. Alemman jatkosarjan 4. sijoittunut joukkue karsii 2. divisioonan 1. sijoittuneen joukkueen kanssa paikasta 1. divisioonaan kaudelle 2023–24, paras kolmesta. Kotietu 1. divisioonan alemmassa jatkosarjassa 4. sijoittuneella. Mikäli 2. divisioonan 1. sijoittunut joukkue ilmoittaa, ettei se halua osallistua karsintaan, karsintaa ei pelata. Halukkuus osallistua on ilmoitettava vastaamalla liiton lähettämään kyselyyn annetussa ajassa.

Karsintaotteluiden runkopäivät 29.4., 3.5. ja 6.5. (päivät lisätty 29.8.)

Naisten I-divisioona
1. divisioonalisenssisitoumus osallistujille

Ensimmäinen vaihe
10 joukkueen yksinkertainen sarja. 1.–5. sijoittuneet joukkueet jatkavat ylempään jatkosarjaan ja 6.–10. sijoittuneet joukkueet alempaan jatkosarjaan.

Toinen vaihe
5 joukkueen ylempi ja 5 joukkueen alempi jatkosarja yksinkertaisina sarjoina. Alkusarjan keskinäiset ottelut jäävät voimaan ja jatkosarjan ottelu pelataan sen joukkueen kotikentällä, joka oli vierasjoukkueena alkusarjassa.

Karsinnat/putoamiset
1. divisioonasta ei pudoteta joukkueita.

SM-B jatkosarja

SM-pudotuspelien ulkopuolelle jääneet joukkueet sekä kaksi 1. divisioonan parasta pelaavat kaksinkertaisen sarjan. Mikäli SM-pudotuspelien ulkopuolelle jäänyt joukkue ja 1. divisioonasta tuleva joukkue edustavat samaa seuraa, voi 1. divisioonajoukkue kieltäytyä osallistumasta sarjaan. Tällöin paikka annetaan seuraavaksi parhaalle joukkueelle.

SM-B jatkosarjan runkopäivät täällä.

Liittohallitus päättää, millä joukkueilla on oikeus hakea SM-sarjalisenssiä kaudelle 2023–2024.

Miesten II-divisioona

8 joukkueen kaksinkertainen sarja (edit 29.8.)

Karsinta I-divisioonaan

Miesten 1. divisioonan alemman jatkosarjan 4. sijoittunut joukkue karsii 2. divisioonan 1. sijoittuneen joukkueen kanssa paikasta 1. divisioonaan kaudelle 2023–24, paras kolmesta. Kotietu 1. divisioonan alemmassa jatkosarjassa 4. sijoittuneella. Mikäli 2. divisioonan 1. sijoittunut joukkue ilmoittaa, ettei se halua osallistua karsintaan, karsintaa ei pelata. Halukkuus osallistua on ilmoitettava vastaamalla liiton lähettämään kyselyyn annetussa ajassa.

Karsintaotteluiden runkopäivät 29.4., 3.5. ja 6.5. (päivät lisätty 29.8.)

Naisten II-divisioona

6 joukkueen kolminkertainen sarja.

Miesten III-divisioona

6 joukkueen kaksinkertainen sarja.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.