Miesten 1. divisioona pelataan 14 joukkueella

Miesten 1. divisioonaan ilmoittautui 14 joukkuetta.

Sarja on päätetty pelata tällä joukkuemäärällä, eikä erillistä karsintaa 2. divisioonaan syksyn aluksi järjestetä. 2. divisioonaan on ilmoittautunut 5 joukkuetta ja lisäjoukkueita otetaan mukaan vielä kesän aikana.

Uutena kehityksenä 1. divisioonassa otetaan käyttöön 1. divisioonalisenssi, joka pohjautuu suurelta osalta jo käytössä olleisiin toimintaohjeisiin. Myös naisten 1. divisioonan otetaan käyttöön vastaava sarjalisenssi tulevalla kaudella.

Miesten 1. divisioonan sarjajärjestelmä 2021–22

Ensimmäinen vaihe

14 joukkueen yksinkertainen sarja. 1.–7. sijoittuneet joukkueet jatkavat ylempään jatkosarjaan ja 8.–14. sijoittuneet joukkueet alempaan jatkosarjaan.

Toinen vaihe

7 joukkueen ylempi ja 7 joukkueen alempi jatkosarja yksinkertaisina sarjoina. Alkusarjan keskinäiset ottelut jäävät voimaan ja jatkosarjan ottelu pelataan sen joukkueen kotikentällä, joka oli vierasjoukkueena alkusarjassa.

Karsinnat/putoamiset

SM-liigakarsintaa/-tasonmittausta ei järjestetä.

Alemman jatkosarjan 6. ja 7. sijoittuneet joukkueet putoavat 2. divisioonaan kaudelle 2022–23. Alemman jatkosarjan 5. sijoittunut joukkue karsii 2. divisioonan 1. sijoittuneen joukkueen kanssa paikasta 1. divisioonaan kaudelle 2022–23, paras kolmesta. Kotietu 1. divisioonan alemmassa jatkosarjassa 5. sijoittuneella. Mikäli 2. divisioonan 1. sijoittunut joukkue ilmoittaa, ettei se halua osallistua karsintaan, karsintaa ei pelata. Halukkuus osallistua on ilmoitettava vastaamalla liiton lähettämään kyselyyn annetussa ajassa.

Karsintaotteluiden runkopäivät: 13.4., 20.4. ja 24.4. (päivät lisätty 23.6.)