M18 kärsi tappiot Sveitsille ja Italialle

M18 maajoukkueen valmistava turnaus jatkui lauantaina Italian Roccarasossa aamuottelulla klo 11 Sveitsiä vastaan. Kookas ja urheilullinen Sveitsi sai Suomen hyökkäyspelin täysin pysähtymään ottaen ottelusta komennon lukemin 2-8 ja piti johtonsa vielä puoliajalle 11-14. Toisella puoliajalla Suomi taisteli vielä maalin päähän lukemiin 14-15, mutta ei onnistunut kampeamaan missään vaiheessa tasoihin ja ohi. Lopussa Sveitsi pääsi repimään eron turhankin rumaksi lukemiin 28-35. Ottelussa myöskään Suomen maalivahtikaksikko ei päässyt parhaalle tasolleen ja torjuntaprosentti jäi 15%. Sveitsin parasta esitti pysäyttämättömältä tuntunut pelinrakentaja Luka Sigrist (13 maalia) ja Suomen parhaana palkittiin joukkueen taistelun ruumiillistuma William  Malkamäki (6 maalia).

Suomi – Sveitsi
La 30.7. klo 11.00 Roccaraso
28-35 (11-14)

Maalintekijät:
Oskari Suopajärvi 7, William Malkamäki 6, Fredrik von Troil 4, Jooa Knaapinen 3, Liam Ranta-Aho 2, Carlo Granfors 1, Joel Hagström 1, Jussi Hofmann 1, Anton Koskue 1, Axel Sjöstedt 1, Nicolas Reenpää 1.

Aamuottelun jälkeen joukkue laittoi palautumisen käyntiin ja siirsi keskittymisen illalla häämöttävään isäntämaa Italian kohtaamiseen. Iltaottelun alku oli Suomelle katastrofaalinen Italian mennessä kymmenen maalin johtoon lukemiin 14-4. Vaihtojen kautta maajoukkue sai peliään käyntiin ja puoliajalle päästiin pohtimaaan uusia kuviota lukemissa 17-12. Turnauksen yksi maajoukkuedebytanteista Axel Sjöstedt sai yhdessä viivapelaaja Malkamäen kanssa Suomen puolustuksen taas raiteilleen kentälle päästyään ja hiljalleen ero alkoi kaventumaan. Suomi taisteli kahden maalin päähän heti toisen puoliajan alkuun 17-15, kunnes varttia ennen loppua Italia painoi kaasun taas pohjaan ja karkasi selvään voittoon lukemiin 34-26. Suomen parhaana pelaajana palkittiin Axel Sjöstedt, joka herätti koko joukkueen vielä mukaan myös iltapeliin.

Italia – Suomi
La 30.7. klo 21.00 Roccaraso
34-26 (17-12)

Fredrik von Troil 5, Jussi Hofmann 4, Axel Sjöstedt 3, William Malkamäki 3, Joel Hagström 3, Oskari Suopajärvi 2, Carlo Granfors 2, Vili Leppänen 2, Jakob Meinander 1, Joona Tamminen 1.

Valmentaja Kai Elomaa näki lauantain peleissä kuitenkin paljon positiivista:

Lauantaina molemmissa peleissä ottelun alut olivat meille erittäin haastavia. Kovalla taistelulla ja joukkuepuolustuksella annoimme itsellemme kuitenkin mahdollisuuden peleissä pelata tasaisesti molempia maita vastaan.

Päävalmentaja Jaakko Horelli veti turnausannin yhteen:

Turnaus toimi erittäin hyvänä valmistautumisena Romanian EHF Championships turnausta varten. Verrattuna joulukuussa pelaamaamme 4 maan turnaukseen Belgiassa, kohtasimme nyt huomattavasti parempi joukkueita. Pelatessamme omalla hyvällä tasolla, pystymme haastamaan tämän tason maat ottelun voitosta. Pelirutiinin ja kovuuden puute näkyi joukkueen pelaamisessa, mutta parani turnauksen edetessä. Kokeilimme turnauksessa eri taktiikoita ja saimme hyvää oppia joukkueen pelillisestä kapasiteetista. Pienillä asioilla pystymme kehittämään pelaamistamme sille tasolle, että taistelemme Romaniassa aidosti finaalipaikasta.

Oli myös hienoa nähdä, miten ensikertalaiset pääsivät joukkueeseen ja sen pelitapaan sisään. Nyt lähdemme kotiin muutamaksi päiväksi palautumaan ja uskon, että joukkue on perjantaina tavatessamme latautunut ja hyvässä iskussa.

Suomen saldoksi Roccarason turnauksesta jäi lopulta kolme tappiota Slovakialle, Sveitsille ja Italialle, mutta paljon tärkeää oppia ennen ensi viikon päätähtäimenä olevaa Romanian turnausta. Joukkue lentää kotiin sunnuntain ja maanantain väliseksi yöksi, palautuu muutaman päivän ja kokoontuu taas perjantaina 5.8. valmistavalle leiritykselle ennen lentoa 7.8. European Championship-turnaukseen Romaniaan. Eteenpäin Suomi!

Kuvia: Fabrizia Petrini \ FIGH.