Live Score mahdollinen kaikissa sarjoissa kaudella 2020-21

Miesten SM-liigasta ja naisten SM-sarjasta tutun Live Scoren käyttäminen on mahdollista kaikissa muissakin sarjoissa kaudella 2020-21. Käytettäessä Live Scorea, paperista pöytäkirjaa ei tarvita ollenkaan, sillä ottelutapahtumia syötettäessä muodostuu samalla sähköinen pöytäkirja.

Live Scoren käyttäminen muissa sarjoissa on vapaaehtoista ja ratkaisun sen käytöstä tekee aina kotijoukkue. Mikäli Live Score on käytössä, vierasjoukkue voi merkata ottelun kokoonpanon joko suoraan Live Scoreen tai toimittaa perinteisen paperisen pelaajalistan, jonka mukaan kotijoukkue syöttää kokoonpanon Live Scoreen.

Riippumatta siitä, käytetäänkö paperista pöytäkirjaa vai Live Scorea, kokoonpanot tulee toimittaa paperilla/kirjata Live Scoreen sääntöjen mukaisen aikarajan puitteissa ennen ottelua. Ellei tätä ole sarjakohtaisesti erikseen määritelty, kokoonpano tulee kilpailusääntöjen mukaan toimittaa viimeistään 30 minuuttia ennen ottelun alkua.

Käytännössä ottelutapahtuman yhteyteen ei tarvita lisää henkilöresursseja, vaikka valitsisi Live Scoren täyttämisen paperipöytäkirjan sijaan. Ottelun sihteeri täyttää Live Score -seurantaa kännykällä/tabletilla/läppärillä sen sijaan, että täyttäisi paperista pöytäkirjaa.

Joukkueiden on mahdollista luoda tulospalvelussa rajattomasti testipelejä, joten Live Scoren käyttöä voidaan harjoitella ennakkoon.

2.9. järjestettävän toimitsijakoulutuksen yhteydessä käydään läpi myös Live Scoren käyttö. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Ohjeet pelaajien hallintaan ja Live Scoreen löytyvät täältä.

On huomioitava, että joka tapauksessa joukkueiden velvollisuus on huolehtia siitä, että kaikki joukkueeseen kuuluvat pelaajat on listattuna joukkueen pelaajalistaan tulospalvelussa. Live Scoreen ottelukohtaisia kokoonpanoja määritettäessä, pelaajat poimitaan joukkueen tulospalvelussa olevalta pelaajalistalta.

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.