Lisää kanavia käsipallon katsomiseen

Käsipalloa voi katsella ensi kaudesta alkaen keskitetysti SolidSportin kanavilta. Käsipallon ystäville uusi avaus on iloinen uutinen, sillä otteluiden seuraaminen on pian helpompaa kuin koskaan.

Suomen Käsipalloliitto ja SolidSport ovat solmineet kolmen vuoden yhteistyösopimuksen. Sen ansiosta miesten ja naisten pääsarjojen jokainen ottelu lähetetään suorana lähetyksenä syksystä 2019 alkaen SolidSportin käsipallokanavalla sekä joukkueiden omilla SolidSport-kanavilla. Lisäksi esimerkiksi kaikki juniorijoukkueet saavat halutessaan tehdä suoria lähetyksiä otteluistaan ja ansaita siten varoja itselleen.

“Sopimus on hieno avaus SolidSportin Suomen toiminnalle. Meillä on Ruotsista hyviä kokemuksia sekä Ruotsin Käsipalloliiton että seurojen taholta, mikä kannustaa yhteistyöhön myös Suomessa. SolidSport voi menestyä vain, jos seurat menestyvät, joten tulemme tekemään paljon töitä käsipallon tukemiseksi”, SolidSportin maajohtaja Sauli Silvonen kertoo.

Suomen Käsipalloliitossa avaus otetaan ilolla vastaan. ”Ruotsin kokemukset saivat meidät kiinnostumaan yhteistyöstä, joka mahdollistaa käsipallon entistä helpomman ja kattavamman seuraamisen Suomessa. Ruotsin Käsipalloliitto on keskittänyt kaikki ottelunsa SolidSportin kanaville, joten liitymme näin yhteiseen Pohjoismaiseen verkostoon”, Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen sanoo.

Katso suorana tai tallenteena

SolidSportin toiminta-ajatuksen keskiössä on seurojen tukeminen ja urheilun seuraaminen entistä paremmin. Striimaamiseen sopii lähes mikä tahansa mobiililaite tai tabletti. Lisäksi tarvitaan vain laadukas internet-yhteys. Kuvaajana voi toimia käytännössä kuka tahansa.

”Pääsarjojen ottelut kuvataan pääsääntöisesti yhdellä kameralla, mutta mukana on vähintään 15 monikameratuotettua lähetystä runkosarjoista ja vähintään 15 kauden ratkaisuotteluista. Monikamera-tuotannot tehdään yhdessä VeikkausTV:n kanssa. Kaikki ottelustriimit tallennetaan ja niitä voi katsella jälkilähetyksinä koska tahansa”, mediaoikeuksista vastaava liittohallituksen jäsen Timo Lehtinen kuvailee.

Juniorijoukkueille palvelu mahdollistaa suorien lähetysten tekemisen, kannattajajäsenien keräämisen ja siten uuden mahdollisuuden lisäansioihin. Palvelun käyttö ei aiheuta kuluja eikä seurojen tarvitse tehdä kalliita laiteinvestointeja SolidSportin laitetuen ansiosta. Seurat vastaavat itse kanavistaan ja voivat käyttää kaikki ansaitsemansa tuotot haluamallaan tavalla.

 

Lisätietoja

Suomen Käsipalloliitto ry                            SolidSport

Päivi Mitrunen                                              Sauli Silvonen

puh. 050 555 7384                                     puh. 050 311 2670

paivi.mitrunen@finnhandball.net               ssilvonen@solidsport.com

 

Suomen Käsipalloliitto (SKPL) on käsipallon kansallinen lajiliitto. SKPL palvelee noin 30 seuraa ja yli 4200 aktiivista sarjapelaajaa. Vuodesta 1941 itsenäisenä lajiliittona toiminut SKPL on Euroopan Käsipalloliiton (EHF) ja Kansainvälisen Käsipalloliiton (IHF) jäsen. Lue lisää: finnhandball.net

 

SolidSport on sähköisten palveluiden ja urheilun striimaukseen erikoistunut yritys. Suomessa toiminta on alkanut vuoden 2019 alusta. Vuodesta 2018 lähtien SolidSport on toteuttanut yhteensä 28 000 suoraa urheilulähetystä, joilla on ollut yli 2 300 000 uniikkia katselua. Tänä aikana on rekisteröity lähes 1800 kanavaa, jotka ovat tuoneet urheiluseuroille yli 3,5 miljoonan euron tulot. Lue lisää: solidsport.com