Liettualle selkeä voitto Suomesta

Sunnuntaina oli turnausviikonlopun viimeisen ottelun vuoro ja vastaan asettautui Liettua.

Liettuan naiset ottivat ohjat käsiinsä heti ottelun alusta asti Suomen joukkueen maalinteon kangerrellessa, kuten lauantaina Sveitsiäkin vastaan. Suomi sai tehtyä ensimmäisen maalinsa vasta seitsemännellä minuutilla rangaistusheitosta, mutta liettuattaret olivat tehneet jo viiden maalin kaulan ja kasvattivat vielä  eroa kahdeksaan maaliin.
Toisen erän alkuun Suomen naiset tulivat peliin hyvällä sykkeellä ja kavensivat eron vain neljään maaliin. Liettua kuitenkin kiristi otettaan ja karkasi lopulta selkeään voittoon.

 LTU – FIN  34 – 25 (17 – 9)

Suomen maalintekijät:
Ellen Vuotilainen, Johanna Hilli 4, Emma Aarnio, Anna Lindholm 3, Ella Holopainen, Lotta Kulju, Tove Salokivi, Ida Väyrynen 2, Jessi Laasio, Ellen Norrgrann sekä Annika Näräkkä 1
Jessi Laasiolle ja Ellen Norrgranille ensimmäiset naisten maajoukkuemaalit.

Ellen Voutilainen palkittiin Suomen joukkueesta ottelun parhaana pelaajana.

Päävalmentaja Tommy Suoraniemi: ”Tämän päivän peliin ei enää polttoaine riittänyt. Emme päässeet puolustuksessa riittävälle tasolle, mutta hyökkäyksessä olimme tänään vahvempia kuin eilen. Liettua oli fyysisesti paljon vahvempi, emmekä saaneet vastustajaa puolustuksessa kuriin. Nyt kotiin tekemään lisää töitä ja kovaa harjoittelua. Kivaa, että nuoret ensikertalaiset saivat debyyttinsä ja ekat maalit tehtyä.”

Jenna Lohi Peltola: ”Tämän päivän peli tuntui raskaalta. Emme saaneet energiaa peliin ja puolustuksemme vuosi normaalia enemmän. Liettua sai pelata juuri niin kuin he halusivat, eli paljon nopeita vastahyökkäyksiä ja me emme ehtineet ja jaksaneet palata puolustukseen tarpeeksi nopeasti.”

Suomen joukkueen saldoksi tulee MM-karsintalohkossaan yksi voitto Färsaaresta ja kaksi tappiota, eikä jatka jatkokarsintoihin.

Ottelutulokset ja sijoitukset EHF:n sivuilta:

http://www.eurohandball.com/wch/women/2019/round/1/Qualification+Europe+Phase1

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.