Lännen aluejoukkueet Partille Cupissa

Lännen alueen tyttöjen ja poikien 00-joukkueet osallistuivat Partille Cupiin heinäkuun ensimmäisellä viikolla Team Camisen nimellä.

Poikien joukkue voitti alkulohkonsa. Ensimmäinen ottelu Dukla Prahaa vastaan oli oman tuntuman hakemista, mutta pojat käänsivät lopulta ottelun tasoihin oltuaan alussa jo 0-4 tappiolla. Tässä pelissä laidat tekivät valtaosan maaleista ja hyvällä prosentilla. Tiistain toisessa ottelussa kaatui tanskalainen Trelde yhdellä maalilla. Joukkue teki ottelusta itselleen vaikean, mutta pystyi taas tiukassa paikassa kääntämään ottelun edukseen lopussa. Hyvä tiistai, kolme pistettä ja maaliero +1.

Keskiviikkona vastassa oli Torslanda Ruotsista. Taas tasainen ottelu, jossa puolustuspeli toimi hienosti. Vain 7 maalia meni omiin. Hyökkäyspeli oli edelleen hakusessa mutta tarvittavat maalit tehtiin taas lopussa. Voitto kahdella maalilla ja saldo tässä vaiheessa 3 ottelua, 5 pistettä ja maaliero +3. Keskiviikon toinen ottelu pelattiin lohkon heikointa joukkuetta vastaan. Alku oli taas hankala, mutta 2-4 tilanteen jälkeen vastustaja teki vain yhden maalin, ottelu päättyi 25-5. Onnistumisia norjalaisia vastaan laajalla rintamalla.

Torstain ainoassa ottelussa ruotsalaista RP IF:ää vastaan oli panoksena lohkovoitto. Se näkyi erinomaisena keskittymisenä ja intensiteettinä kentällä. Puolustuksen toimiessa taas erinomaisesti toisella puoliajalla, Länsi karkasi ja lohkon finaaliottelu päättyi selvään 11-17 voittoon.  Alkulohkon jälkeen kaikki kenttäpelaajat olivat päässeet maalintekijätilastoon.

Pudotuspelien ensimmäinen ottelu pelattiin varmasti. Vahvan puolustuspelin ansiosta turvallinen 11-7 voitto, joka ei ollut missään vaiheessa uhattuna. Ottelu oli hallussa koko ajan. Toisessa ottelussa tuli vastaan egyptiläinen El-Shams, joka oli voittanut selvästi kaikki ottelunsa. Lännen pojat taistelivat suurella sydämellä, mutta fyysisesti suurempi joukkue voitti. Ottelu ratkesi vasta toisella jaksolla. Tunteet kävivät kuumana, tuloksena ulosajoja molemmille joukkueille ja yksi sulkeminen El- Shamsille.

Joukkueen vahvuus oli turnauksen edetessä asenne ja tiivis puolustus. Kahden ensimmäisen päivän hakemisen jälkeen oma hyökkäyspeli alkoi toimia. Aktiivisen ja kovan puolustuksen kautta syntyi turvallisuus hyökätä luovasti. Joukkue hitsautui hienosti yhteen.

Tyttöjen joukkue voitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Ensimmäisessä, tiistain ainoassa, kaatui Oslon alueen mestarijoukkue Kjelås tiukan väännön jälkeen. Ottelussa maalinteossa onnistui peräti 9 Lännen pelaajaa.

Keskiviikkona ensimmäisessä ottelussa kivenkovan puolustuksen tuloksena tanskalainen Holbeak meni nurin numeroin 15-2.  Päivän toisessa ottelussa Björnås kaatui kiivaiden vaiheiden jälkeen 18-7. Ottelussa norjalaiset pelasivat rumasti ja saivat useita ulosajoja. Lännen joukkueen hermot pitivät kuitenkin hyvin. Toisen päivän jälkeen kaikki kenttäpelaajat olivat tehneet maalin.

Torstaina kaatui ensin norjalainen Nationalkamratena 12-7 vaisumman toisen jakson jälkeen. Voitto ei kuitenkaan ollut missään vaiheessa uhattuna. Toisessa ottelussa kaatui Sjundeå Cupista tuttu Skuru 10-15. Ottelu oli Lännellä koko ajan hallussa ja voitto turvallinen.

Ensimmäisessä pudotuspeliottelussa joukkue hävisi isokokoiselle ja hyvin liikkuvalle Hånesin joukkueelle maalilla, 12-13. Hånes on Etelä-Norjan ykkösjoukkue. Joukkue oli voitettavissa, mutta tällä kertaa pienet marginaalit eivät olleet Lännen tyttöjen puolella. Tappio harmitti todella, sillä tyttöjen sarjan kärki oli erittäin tasainen tasoltaan.

Tyttöjen vahvuus turnauksessa oli kivenkova ja liikkuva puolustus fyysisesti suurempia vastustajia vastaan. Joukkue herätti positiivista kiinnostusta muissa Pohjoismaissa hyvällä pelillään. Osaamistamme kannattaa viedä näytille jatkossakin. Tyttöjen sarja oli tasainen ja sen olisi voinut voittaa moni joukkue, myös Länsi. Nyt sen voitti Torslanda, jonka SIF voitti marraskuussa Hellton Cupissa.

Turnaus osoitti, että Partillen taso on sopiva suomalaisille haasteita etsiville kehitysjoukkueille. Kokemus, erityisesti onnistumiset kovia vastustajia vastaan, toimii erinomaisena motivaattorina tulevaan kauteen valmistautumisessa. Töitä on tehtävä, sillä menestyminen on mahdollista. Seuratoiminta on kaiken perusta. Kehitystyötä kannattaa tehdä yhdessä yli seurarajojen.

Partille Cup on huikea tapahtuma. Se on todellakin World of Handball. Sen sai tänä kesänä kokea Lännen aluejoukkueet tyttöjen ja poikien 2000 sarjoissa. Se on myös loistava paikka verkostoitua ja hakea yhteistyötä muista Pohjoismaista.

Kehitysprojekti on nyt kestänyt vuoden ja toiminta jatkuu vielä syksyllä 1-2 kahdella leirillä / ottelutapahtumalla ennen maajoukkueiden toiminnan käynnistymistä.

teksti: Juha Voutilainen, poikien joukkueenjohtaja