Koulukäsipallo 2020-21 – ilmoittautuminen siirretään loppuvuoteen

Koulukäsipallon ilmoittautuminen siirretään loppuvuoteen. Moni koulu/kunta kieltää tällä hetkellä koulun osallistumisen vallitsevan epidemiatilanteen vuoksi. Jotta mahdollisimman moni voisi osallistua kilpailuun, siirretään ilmoittautuminen myöhemmäksi. Mikäli tilanne mahdollistaa useampien koulujen osallistumisen, järjestetään ilmoittautuminen loppusyksystä ja pelit pyritään aloittamaan tammikuussa.

KOULUKÄSIPALLO

Valtakunnallisen koulukäsipallosarjan järjestäjänä toimii Suomen Käsipalloliitto yhteistyössä KLL:n, SAKU:n ja SFSI:n kanssa. Sarjat järjestetään sekä tytöille että pojille seuraavissa luokissa:

  • Toinen aste (lukiot, ammattioppilaitokset), ikäraja 20 v. (2000 tai myöhemmin syntyneet)
  • Yläkoulut, luokat 7 – 10, ikäraja 17 v. (2003 tai myöhemmin syntyneet), max 2 pelaajaa 10 luokalta
  • Alakoulut kilpasarja, luokat 5 – 6, ikäraja 13 v. (2007 tai myöhemmin syntyneet)

Lisäksi järjestetään haastajasarja ala- ja yläkouluissa, mikäli kiinnostusta löytyy. Haastajasarjassa joukkueen tulee koostua lähinnä pelaajista, jotka eivät pelaa Käsipalloliiton sarjoissa. Max. 2 pelaajaa voi pelata myös Käsipalloliiton sarjoissa. Joukkueet voivat olla sekajoukkueita, eli tytöt ja pojat pelaavat samassa sarjassa. Mikäli olette kiinnostuneet ilmoittamaan joukkueen haastajasarjaan, ottakaa yhteys suoraan liittoon.

Käsipalloliitto järjestää otteluohjelman turnausmuodossa ja huomioi mahdollisuuksien mukaan maantieteelliset seikat. Järjestävä seura – kotijoukkue – vastaa mahdollisesta hallivuokrasta. Toisen asteen ja yläkoulun turnauksissa tarvitaan kenttä, joka on hyväksytty Käsipalloliiton alaisiin otteluihin. Alakoulusarjoissa kentän minimimitat ovat 32 m x 16 m. Liitto hoitaa tuomarit paikalle ja huolehtii heidän kuluistaan.

Kaksi koulua voi myös muodostaa yhteisen joukkueen. Mikäli halutaan käyttää jonkin toisen koulun oppilasta, tulee siihen hakea etukäteen poikkeuslupa. Toisen koulun oppilaan käyttämiseen tulee olla perusteltu syy. Alakoulun oppilas voi osallistua yläkoulujen sarjaan, mikäli hänen koulullaan ei ole omaa joukkuetta alakoulujen sarjassa.

Sarjamaksu on 30 €/joukkue.

Ilmoittautuminen avataan myöhemmin syksyllä uudelleen.

Lisätietoja koulukäsipallosta täältä.

Liiton toimisto taneli.tiilikainen@finnhandball.net, 040-3545 810 tai kilpailunjohto jo.floman@gmail.com, 050-3045 893.