Käsipallotoimintaan vaikuttavat koronarajoitukset

Päivitetty 28.2.

Otteluiden ja harjoitusten osalta noudatetaan viranomaisten määräyksiä. Eri tahojen suositusten perusteella otteluita ei automaattisesti siirretä. Mikäli joukkuetta ei eri syistä saada paikalle ohjelman mukaiseen otteluun on tärkeää toimia ohjeen mukaan. Ks. ohjeet täältä.

Muistutamme, että kaupungit ja viranomaiset voivat antaa omia ohjeistuksia. Pyydämme seuraamaan tarkasti oman alueen viranomaisten tuoreimpia ohjeistuksia. Kotijoukkueen tulee ollaan aktiivinen vierasjoukkueen suuntaan, mikäli oman kunnan määräykset eroavat näistä ohjeista.

Voimassa olevat tilojen sulut on poistettu Uudeltamaalta, Varsinais-Suomesta ja Kanta-Hämeestä. Näin ollen kaiken ikäisten käsipallotoiminta on mahdollista.

Käsipalloliiton suositukset terveysturvalliseen harrastustoimintaan ovat linjassa Olympiakomitean suositusten kanssa:

  • Toimintaan ei osallistuta, jos on hengitystieinfektioon viittaavia oireita.
  • Yli 12-vuotiaiden suositellaan käyttävän kasvomaskia harjoittelun ja pelien ulkopuolella. Kasvomaskin käytössä huomioidaan siihen liittyvät THL:n ohjeet.
  • Toimintaan kokoontuvat vain tarvittavat henkilöt: osallistujat, valmentajat, toimihenkilöt, erotuomarit ja välttämättömät huoltajat.
  • Toimintaan osallistuvat menevät tilaan, kun edelliset osallistujat ovat lopettaneet oman toimintansa ja poistuneet tilasta.
  • Puku- ja pesuhuonetilojen käyttöä vältetään, jos mahdollista.
  • Käsihygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kädet pestään huolellisesti ennen ja jälkeen toiminnan. Käsidesiä on oltava saatavilla toiminnan aikana.

Olympiakomitean päivittyvät suositukset lajien toimintaan näet täällä.

Voimassa kaikkialla Suomessa esim. yleisötilaisuuksissa sekä käsipallon harjoittelu- ja kilpailutoiminnassa (tartuntatautilaki 58 C, voimassa 30.6.2022 saakka)

  • Asiakkailla ja osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen
  • Asiakkaille ja osallistujille annetaan riittävän etäisyyden ylläpitämistä, käsien puhdistamista ja muita vastaavia tartuntojen leviämistä estäviä käytäntöjä koskevat toimintaohjeet
  • Tilojen ja pintojen puhdistamista tehostetaan
  • Asiakkaiden ja osallistujien oleskelu järjestetään sillä tavoin väljästi kuin se on mahdollista toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen. Mahdolliset asiakaspaikat sijoitetaan riittävän etäälle toisistaan.

Voimassa Uudellamaalla yleisötilaisuuksien osalta

Ei kokoontumisrajoituksia 14.2. alkaen.

Voimassa Varsinais-Suomessa yleisötilaisuuksien osalta

Ei kokoontumisrajoituksia 15.2. alkaen.

Voimassa Kanta-Hämeessä yleisötilaisuuksien osalta

Ei kokoontumisrajoituksia 21.2. alkaen.

Lisäksi pyydämme huomioimaan THL:n ohjeistuksen, jossa suositellaan varotoimena välttämään äärimmäistä fyysistä rasitusta kolmen vuorokauden ajan koronarokotuksen jälkeen.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.