Kevätliittokokouksen päättämiä muutoksia kilpailusääntöihin

Kilpailusääntöihin tehtiin hienosäädön lisäksi seuraavat muutokset:

§ 15  Joukkueen johtaja vastaa siitä, että viimeistään 30 15 minuuttia ennen ottelun alkua ottelun sihteerille jätetään luettelo, josta ilmenevät pelaajien numerointi sekä heidän ja joukkueen johtajien suku- ja etunimet. Ikärajaisten kilpailujen ottelussa on lisäksi merkittävä pelaajien syntymävuodet.

§ 28  Tytöt ja naiset ovat oikeutettuja osallistumaan myös liiton virallisten kilpailujen poikien ja miesten sarjoihin. (Aiemmin tämä on ollut mahdollista vain D-junioreista alaspäin).

Lisäksi kilpailusäännöistä poistettiin alueen käsite. Toimijana sääntöjen puitteissakin on aina liitto, kuten käytännössä on aina ollutkin.

Kilpailusäännöt 1.7.2016 lähtien

 

Siirtymisoikeus saman seuran eri joukkueiden välillä:

Säännön 1.2 kohtaan lisättiin kaksi asiaa:

Final Fourissa/pudotuspeleissä pelaaja voi edustaa vain yhtä joukkuetta. (Huom. Tämä oli voimassa jo tämän vuoden Final Foureissa, mutta nyt se lisättiin myös itse sääntöön). Tämä tarkoittaa samaa sarjaa, eli esim. tyttö voi pelata omassa ikäluokassaan sekä poikien että tyttöjen Final Fourissa.

Kilpasarjaan kiinnitetty pelaaja ei voi pelata myöskään ylemmän ikäluokan haastajasarjassa.

Siirtymisoikeus saman seuran eri joukkueiden välillä

 

Säännöt tulevat voimaan ensi kauden alusta lähtien.

Huom. artikkelia päivitetty klo 13.45

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.