Ken Sirenius ja Jaakko Horelli Kisakallion käsipallolukion valmentajiksi

Ken Sirenius on valittu Lohjan Kisakalliossa elokuussa käynnistyvän käsipallolukion päävalmentajaksi. Käsipallolukion toisena valmentajana aloittaa Jaakko Horelli.
Käsipallolukion päävalmentajan työn ohella Sirenius jatkaa Suomen Käsipalloliiton valmennus- ja koulutuspäällikkönä. Jaakko Horellin työ käsipallolukion valmentajana ja Kisakallion Urheiluopiston käsipallon valmennuskeskuksessa on puolestaan päätoiminen ja näin ollen Horelli lopettaa Riihimeän Cocksin palveluksessa.
Käsipallolukion valmennuksen ohella Sirenius ja Horelli ovat mukana Kisakalliossa syksyllä käynnistyvässä käsipalloilijoiden yläkoululeirityksen valmennuksessa.

Suomalainen käsipallo ottaa jättiharppauksen eteenpäin kun Lohjalla Kisakallion Urheiluopistolla käynnistyy elokuussa käsipallolukio. Käynnistyvä käsipallolukio tarjoaa nuorille käsipalloilijoille ensimmäisen kerran mahdollisuuden yhdistää opinnot ja ammattimaisen harjoittelun huippuolosuhteissa Suomessa. Tämän jättiharppauksen takana ovat Suomen Käsipalloliitto, Kisakallion Urheiluopisto sekä Lohjan Yhteislyseon lukio ja Virkby Gymnasium. Yhteistyön tavoitteena on rakentaa Suomen käsipallolle valmennusjärjestelmä, joka mahdollistaa  pelaajan kehittymisen kansainväliselle tasolle asti.

”Käsipallolukio on erittäin merkittävä asia suomalaisen käsipallon kannalta ja se täyttää ison loven pelaajapolussa. Nyt pelaajien kehitys voidaan ottaa yksilöllisesti huomioon”, valmennus- ja koulutuspäällikkö KenSirenius Suomen Käsipalloliitosta sanoo.

”Olemme todella tyytyväisiä, että yhteistyökumppanimme Kisakallio on valmis satsaamaan yhteistyön syventämiseen ja auttamaan meitä matkalla huipulle”, Käsipalloliiton toiminnanjohtaja Päivi Mitrunen lisää.

Kohti kansainvälistä huipputasoa

Vuoden alussa käynnistynyt yhteistyö Kisakallion kanssa ja nyt elokuussa käynnistyvä käsipallolukio on Sireniuksen mukaan komea startti pitkäjänteiselle projektille, jonka tavoitteena on luoda Suomeen Käsipalloakatemia, joka kasvattaa pelaajia aikuisten maajoukkueisiin ja kansainvälisille kentille.

”Yhteistyö on selkeä osa Kisakallion Urheiluopiston ja Suomen Käsipalloliiton pitkäjänteistä ja tulevaisuuteen katsovaa valmennusjärjestelmän kehitystä”, sanoo käsipallolukiota aktiivisesti käynnistämässä ollut Kisakallion Urheiluopiston rehtori ja valmennuskeskuksen johtaja  Asko Härkönen.

”Meillä on Suomessa hyviä esimerkkejä laaja-alaisesta yhteistyöstä muista lajeista, joten haluamme soveltaa tässä esimerkiksi lentopalloliiton vuosien kokemusta edelleen käsipallon kehittämiseen. Laaja-alainen yhteistyö on meille tärkeä asia ja hyvä tapa oppia lisää. Lisäksi se edustaa erinomaista yhteistyötä Lohjan Yhteislyseon lukion ja Virkby Gymnasiumin kanssa”, kertoo Härkönen.

Urheilun ja opiskelun puolesta

Lohjan Yhteislyseon lukio on tehnyt pitkään yhteistyötä Kisakallion kanssa. Rehtori Panu Ruosteen mukaan alkava yhteistyö täydentää ja syventää koulun toimintaa sekä luo pohjaa myös muulle liikuntakasvatukselle.

”Haluamme olla mukana kehittämässä ja tukemassa nuorten opiskelumahdollisuuksia      kaikissa tilanteissa. Urheilun ja opiskelun yhteensovittaminen on mielenkiintoinen haaste. Tavoitteenamme on tällä tavalla tukea urheilussa huipulle tähtääviä nuoria”.

”Lohjan kaupungin näkökulmasta on tärkeää, että voimme tarjota valtakunnallisesti laadukkaita opetuspalveluita ja konsepteja aikuistuville nuorille. Odotusarvot hankkeen onnistumiseen ovat suuret”, Ruoste toteaa.

Myös Virkby Gymnasiumissa odotetaan innolla uutta yhteistyötä. ”On hienoa, että läntiselle Uudellemaalle saadaan tällaista yhteistyötä. Otamme avosylin vastaan nuoret käsipalloilijat, jotka voivat nyt täysillä satsata urheiluun ja samalla saada ylioppilaslakin”, rehtori Ulrica  Karell sanoo.

Kokonaisvaltaista valmennusta

Kisakallion Urheiluopiston valmennuskeskus toimii osana pääkaupunkiseudun urheiluakatemiaa, Urheaa. Urheiluakatemian toimintaperiaatteiden mukaisesti myös käsipallolukion valmennustoiminnassa pyritään nuorten urheilijoiden kokonaisvaltaiseen kehittämiseen, kaksoisuraperiaatteen mukaisesti. Tavoitteellisen harjoittelun ja opiskelun mahdollistumisesta vastaa valmennustiimi, jonka muodostavat käsipallolukion päävalmentaja Sirenius ja valmentaja Horelli sekä ja muut valmennuksen asiantuntijat. Myös Kisakallion henkilökunta  tukee nuoria urheilijoita kasvussa huippu-urheilijan elämäntapaan.

Valmennuksen kokonaisuuden suunnittelusta vastaa Käsipalloliiton nimeämä työryhmä, joka tekee yhteistyötä maa- ja seurajoukkueiden valmentajien kanssa järkevän kokonaisuuden kehittämiseksi. Valmennuksen erityiskysymyksissä voidaan hyödyntää Urhean asiantuntijoilta.

Valtakunnallisessa yhteishaussa käsipallolinjalle valitut käsipalloilijat asuvat lukuvuoden ajan elokuusta toukokuuhun arkipäivisin Kisakallion opiskelija-asunnoissa. Lukio on suunniteltu toteutettavaksi 3,5–4 vuodessa, jotta urheilijan kokonaisrasitus saadaan sekä urheilun että koulun kannalta sopivaksi.

Tuleville lukiolaisille pidettiin keskiviikkona 18.5. infotilaisuus Kisakalliossa ja samalla julkistettiin tulevat valmentajat.

Lukion aloittavat ja valmentajat

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.