Käsipallon kysyntä kouluissa kasvaa

Suomen Käsipalloliiton School Tour -managerilla Kristian ”Krisu” Anderssonilla on vauhti päällä. Kalenteri täyttyy nopeasti koulukäynneistä ja suomalaisen käsipallobuumin kasvattamisesta.

Päivän ensimmäinen koulukäynti on juuri päättynyt ja matka jatkuu seuraavaan. Marraskuussa 2018 Suomen Käsipalloliiton School Tour -managerina aloittanut pitkän linjan käsipalloilija on tyytyväinen, sillä tekemistä riittää.

”Kouluista tulee paljon kyselyitä niin rehtoreilta, liikunnanopettajilta kuin muiltakin käsipallosta kiinnostuneilta opettajilta”, Krisu kertoo.

School Tour -toiminnan tavoitteena on kasvattaa lajin harrastepohjaa ja lisätä lasten harrasteliikuntaa lajiin perehdyttämisen kautta. Pääsääntöisesti koulukäynnit suuntautuvat ala-asteille, mutta kysynnän mukaan myös yläasteille ja päiväkoteihin. Kaikki pyynnöt otetaan huomioon.

Juuri nyt Krisua on työllistänyt myös Sipoo-projekti, jonka myötä School Tour -manageri on ollut yhteydessä kaikkiin Sipoon kouluihin. Koulukäyntejä on tehty toistakymmentä ja tilanne paikallisen käsipallotoiminnan aloittamisesta Sibbo-Vargarnan joukoissa näyttää lupaavalta.

Lue lisää: https://www.sipoonsanomat.fi/artikkeli/751722-lasten-kosketuksessa-uusi-lajikokemus-iski-hakuverkot-totterolle-otatko-kopin-ja

 

”On hienoa saada lapset innostumaan”

Koulukäynnit räätälöidään tarpeiden ja toiveiden mukaan, mutta tavallisimmin Krisu vetää 45 minuutin mittaisia settejä, jona aikana käydään läpi yksinkertaiset säännöt, harjoitellaan perustekniikoita, pomputellaan, syötellään, kuljetetaan palloa, heitellään maaliin ja lopuksi pelataan.

”Koulukäynnit on otettu vastaan erittäin hyvin ja innostuneesti. Koululaiset ovat innoissaan, sillä perusasioihin on helppo päästä kiinni ja laji on nopea ja vauhdikas. On hienoa saada lapset innostumaan”, Krisu sanoo.

Koulukäynnit ovat kuuluneet jo yli kymmenen vuoden ajan käsipallon merkittävimpiin pelaajarekrytointikanaviin. Vuositasolla tavoitetaan jopa 20 000 lasta.

”Tämä on pitkäjänteistä työtä. Joskus koulukäynti tuottaa välittömän reaktion ja lapsi haluaa aloittaa käsipallon heti, joskus koulukäynnistä virinnyt kipinä syttyy vuosien päästä. Uskon siihen, että systemaattinen tekeminen tuottaa tulosta. Tänään tehty työ alkaa näkyä viidessä vuodessa”, Krisu linjaa.

Käsipalloseurat tärkeässä roolissa

Krisun tehtäviin kuuluu koulukäyntien lisäksi Käsipalloliiton School Tour -konseptin kehittäminen ja seurojen koulukäsipallotoiminnan tukeminen. Käsipalloliitto tavoittelee harrastajamäärän kasvattamista parin vuoden aikajänteellä 20–30 prosentilla.

Krisu suhtautuu tavoitteeseen luottavaisin mielin. Käsipallolla on mahdollisuus kasvaa menestyvien suomalaisten palloilulajien joukkoon.

”Lajin kehittymisen kannalta seurat ovat tärkeässä roolissa. Tällä hetkellä osa seuroista tekee hyvinkin aktiivisesti koulukäyntejä, osa silloin tällöin, osa ei ollenkaan. Tapasimme seurojen School Tour -vastaavien kanssa juuri maaliskuun alussa ja kävimme läpi vuoden 2019 konseptia ja tavoitteita. Tilanne kehittyy koko ajan myönteiseen suuntaan”, Krisu toteaa

Suomen Käsipalloliiton School Tourin mahdollistaa LähiTapiolan tuki.

Lisätietoa School Tourista:

School Tour -manageri Kristian Andersson kristian.andersson(at)finnhandball.net

Koulutuspäällikkö Jaakko Horelli jaakko.horelli(at)finnhandball.net

#käsipallo #finnhandball #schooltour #lähitapiola

Kristian Andersson Sipoossa vetämässä School Touria

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.