Käsipallolukio tähtää huipulle – hae mukaan nyt

Käsipallolukio on toiminut Suomessa toista vuotta ja kokemukset ovat innostavan hyviä. Valmennuspäällikkö Ken Sirenius sekä opiskelijat Mariela Lönnqvist ja Jonathan Manner kertovat miksi.

Suomen Käsipalloliitto aloitti syksyllä 2016 Käsipallolukion yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston, Lohjan Yhteislyseon lukion ja Virkby Gymnasiumin kanssa. Käsipallolukio toimii Suomen Käsipalloliiton valmennuskeskuksenakin toimivan urheiluopiston yhteydessä Lohjalla.

”Olemme päässeet hyvin vauhtiin. Toiminta kehittyy koko ajan ja olemme tyytyväisiä kehitykseen. Toista vuosikurssia opiskelevat oppilaamme ovat ottaneet isoja askeleita oikeaan suuntaan. Harjoittelu tällä motivaatiotasolla tuottaa tulosta, mikä lupaa hyvää”, Ken Sirenius sanoo.

Käsipallolukion tavoitteena on keskittää nuorten maajoukkuetoiminta käsipallolukioon ja tarjota nuorille paras mahdollinen kehitys niin opinnoissa kuin ammattimaisessa harjoittelussa huippuolosuhteissa.

Tavoitteellisen harjoittelun ja opiskelun mahdollistumisesta vastaa valmennustiimi, johon kuuluu Sireniuksen ohella valmentaja Jaakko Horelli sekä muut valmennuksen asiantuntijat. Myös Kisakallion osaava henkilökunta tukee nuoria urheilijoita kasvussa huippu-urheilijan elämäntapaan.

”Käsipallolukio on komea ponnahduslauta kohti aikuisten käsipalloa ja kansainvälistä uraa”, Sirenius innostaa.

Kaksi asiaa samassa paketissa

Mariela Lönnqvist (Atlas) ja Jonathan Manner (HIK) kuuluvat käsipallolukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijoihin. Kisakalliossa mennään nyt toista vuotta.

”Hain käsipallolukioon, koska se kuulosti hauskalta ja halusin kehittyä käsipalloilijana. Käsipallolukiossa saa kaksi asiaa samassa paketissa”, Mariela ja Jonathan kertovat.

Treenaaminen ja opiskelu solahtavat Marielan ja Jonathanin mukaan hyvin yhteen. Harjoittelua on kahdeksan kertaa viikossa, pääsääntöisesti aamulla fysiikkaa ja illalla käsipalloa. Treenien välissä luonnollisesti opiskellaan ja tehdään läksyjä. Viikonloppuisin treenataan ja pelataan omien joukkueiden kanssa sekä nähdään ystäviä ja perhettä.

”Harjoitukset ovat monipuolisia ja koen kehittyneeni käsipalloilijana paljon. Pelaan nykyään naisten SM-sarjassa lähes 60 minuuttia. Omana tavoitteenani on kehittyä käsipalloilijana kaikin tavoin ja mennä mahdollisesti ulkomaillekin pelaamaan”, Mariela sanoo.

Jonathan on samaa mieltä. ”Olen kehittynyt sekä psyykkisellä että fyysisellä tasolla. Kunto on parantunut ja lihasmassaakin tullut. Tavoitteenani on päästä pelaamaan Ruotsiin tai Saksaan, ja olla joukkueen aloituksessa se ykkösoikealaita”, Jonathan hymyilee.

Juuri nyt on aika hakea mukaan

Ja sitten siihen tärkeimpään kysymykseen: Miksi kannattaa hakea käsipallolukioon?

”Käsipallolukiossa saa mahdollisuuden harjoitella kuin ammattilainen, henkilökohtaisella painopisteellä. On erityisen tärkeää saada 16–20 ikävuoden välillä tarpeeksi laadukkaita harjoittelutunteja, mikäli haluaa olla valmis pelaamaan miesten tai naisten sarjassa”, valmennuspäällikkö sanoo.

”Käsipallolukioon kannattaa hakea, koska täällä saa treenata tavoitteellisesti, tutustua uusiin ihmisiin ja kehittyä niin pelaajana kuin persoonana”, Mariela toteaa.

”Käsipallolukioon kannattaa hakea, jos haluaa päästä ylioppilaaksi ja samalla panostaa enemmän kuin normaalisti käsipalloon. Ja jos haluaa tutustua toisiin ihmisiin, jotka myös pelaavat käsipalloa ja haluavat panostaa siihen. Onhan tämä ihan huippua”, Jonathan lisää.

Uusien opiskelijoiden haku on juuri nyt käynnissä. Oletko 2002-syntynyt, käsipallosta ammattimaisessa ympäristössä kiinnostunut tyttö tai poika? Tule mukaan opiskelemaan ja treenaamaan.

Lisätietoa: ken.sirenius(at)finnhandball.net

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.