Käsipalloliitto uudisti antidopingohjelman

Käsipalloliitto on yhteistyössä Suomen Antidopingtoimikunnan (ADT) kanssa uusinut antidopingohjelmansa vastaamaan uutta antidopingkriteeristöä. Liitto on ollut mukana ryhmässä, jonka kanssa ADT on pohtinut uuden kriteeristön sisältöä.

Käsipalloliiton hallitus päätti uudesta antidopingohjelmasta kokouksessaan 16.3. Liiton hallitus nimesi myös antidopingyksikön vuodelle 2015. Sen tehtävänä on antidopingohjelman toteuttaminen ja seuranta. Antidopingyksikön kokoonpano on: Taneli Tiilikainen, Päivi Mitrunen ja Tapani Norros.

Käsipalloliiton ennaltaehkäisevässä toiminnassa korostuu valmentajakoulutusjärjestelmä yhtenäisen käsityksen luomiseksi reilun ja puhtaan urheilun merkityksestä. Erityisesti valmentajakoulutuksen II-tasolla (14-18 -vuotiaita urheilijoita koskeva osio) painotetaan antidopingasioita. Maajoukkueet ja SM-sarjat ovat myös antidopingtiedottamisen keskiössä unohtamatta kaikkia muita liiton toiminnassa olevia henkilöitä.

Antidopingohjelma 2015 löytyy liiton nettisivuilta https://finnhandball.net/kilpailutoiminta/doping-ja-muut-urheilurikkomukset/

Alla myös antidopingohjelmasta löytyvä yhteenveto liiton toimenpiteistä antidopingasioissa. Liiton toimenpiteiden vastuuhenkilönä toimii Taneli Tiilikainen.

TOIMENPIDE TOTEUTUS
Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa-julkaisun jakelu Liiton nimeämä vastuuhenkilö lähettää julkaisun kaikille tasomäärittelyn piiriin kuuluville joukkueille sekä maajoukkueiden joukkueenjohtajille välitettäväksi pelaajille. Lisäksi julkaisu lähetetään kaikille seuroille ja julkaistaan liiton nettisivuilla.
Sääntöjen mukaisten testaustilojen järjestäminen otteluissa Kansainvälisissä otteluissa: kilpailun järjestäjä IHF:n määräämällä tavalla.Kotimaisissa otteluissa: kotijoukkue huolehtii tarvittavista tiloista.
Valmentajakoulutusten antidopingosiot Liiton antidopingkouluttaja kouluttaa itse tai tilaa koulutuksen ADT:ltä.
Erivapauskäytäntö Urheilijalla itsellään on vastuu erivapauden hakemisessa. Liitto selvittää kansainväliset käytännöt ja ohjeistaa urheilijoita.
ADT:n koulutustilaisuudet Liiton nimeämä vastuuhenkilö osallistuu.
Pelaajien informointi ja sitouttaminen Lisenssin ostoon laitetaan pykälä, jossa lisenssin ostaja sitoutuu noudattamaan Suomen antidopingsäännöstöä sekä IHF:n antidopingsäännöstöä. Seurojen kautta välitetään ADT:n tuottamaa ajankohtaista tietoa.
Maajoukkuepelaajien informointi Liiton maajoukkuetoiminnasta vastaava henkilö jakaa tietoa vuosittain maajoukkueleireillä.
Maajoukkueiden ohjelmien tiedottaminen ADT:lle Joukkueenjohtajat. Liiton nimeämä vastuuhenkilö ohjeistaa uudet joukkueenjohtajat käytäntöön.
Antidopingviestintä Viestinnästä vastaa liiton nimeämä vastuuhenkilö.
Antidopingohjelma Antidopingohjelman päivittämisestä vastaa liiton nimeämä antidopingyksikkö ja sen hyväksyy liiton hallitus.
Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.