Käsipalloliitto hyvittää nuorimpien junioreiden maksuja kuluneelta kaudelta

Koronapandemian kurittama kausi vaikeutti kaikkea käsipallotoimintaa. Ainoastaan naisten SM-sarja ja miesten SM-liiga saatiin pelattua suunnitellusti loppuun saakka.

Vaikka rajoitukset tulivat ulkopuolelta, eivätkä sarjamaksut tai lisenssimaksut ole sidottuja ottelumääriin, niin liittohallitus päätti hyvittää nuorimpien junioreiden maksuja kuluneelta kaudelta.

Hyvityksien piirissä ovat minijuniorit, F-poikien kilpa- ja haastajasarjat, joissa ei ehditty pelata yhtään turnausta sekä F-tyttöjen kilpa- ja haastajasarja, joissa pelattiin ainoastaan yksi turnaus.

F-poikien ja F-tyttöjen osalta sarjamaksut hyvitetään seuroille seuraavalle kaudelle siten, että kuluneella kaudella mukana olleista joukkueista ei laskuteta sarjamaksua kaudesta 2021-22. Samoin näiden sarjojen pelaajalisenssit hyvitetään seuraavalle kaudelle siten, että F-lisenssipelaajille kirjataan kauden 2021-22 E-pelaajalisenssi liiton toimesta.

Mineille ei voitu järjestää yhtään suunniteltua turnausta rajoitusten puitteissa. Minilisenssien hinta puolittuu ensi kaudelle, joten minien kohdalla hyvitykset tehdään siten, että liitto palauttaa lisenssimaksut kuluneelta kaudelta minijunioreille. Näin myös F-junioreissa minilisensseillä pelanneet saavat hyvityksen tätä kautta. Liitto lähestyy palautuksissa suoraan minijunioreiden huoltajia.

F-junioreihin yli-ikäisinä ilmoitettujen pelaajien huoltajia pyydetään olemaan suoraan liittoon (taneli.tiilikainen@finnhandball.net) yhteydessä hyvityksen toteuttamiseksi.

Nyt myönnettyjen hyvitysten talousvaikutus Käsipalloliitolle on yli 20 000 euroa. Käsipalloliitto tiedostaa myös käsipallotoimijoiden hankalan tilanteen ja etsii vielä uusia keinoja tukea seurojen toimintaa ensi kaudella myös taloudellisesti.