Käsipalloliiton hallitus vahvisti yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman vuosille 2019-21

Käsipalloliiton hallitus vahvisti liittoa koskevan yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelman vuosille 2019-21. Ensimmäisen kerran suunnitelma laadittiin vuosille 2016-18 ja nyt kyseessä oli suunnitelman päivitys.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmassa esitellään liiton toimintaa yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon näkökulmasta. Lisäksi siinä käsitellään kesällä 2018 toteutetun yhdenvertaisuuskyselyn tuloksia sekä niiden pohjalta suunniteltuja kehittämistoimenpiteitä. Kysely oli tarkoitettu liiton henkilökunnalle sekä luottamushenkilöille. Sen mukaan järjestön yleinen ilmapiiri koetaan erinomaiseksi (keskiarvo 4,28/5).

Käsipalloliitto on sitoutunut Reilun Pelin periaatteisiin ja haluaa edistää omalta osaltaan jokaisen tasavertaista mahdollisuutta liikuntaan ja urheiluun. Liitto liittyi vuonna 2018 mukaan Väestöliiton koordinoimaan Et ole yksin -palveluun, jonka tavoitteena on vähentää ja ennalta ehkäistä epäasiallista käytöstä ja häirintää urheilussa.

Yhdenvertaisuuden edistäminen toiminnassa 2019-21   

  1. Laaditaan toimintaohje rasistiseen käyttäytymiseen puuttumiseen otteluissa ja osallistutaan syrjinnän vastaisiin kampanjoihin kuten Punainen kortti rasismille!
  2. Viestitään Et ole yksin -palvelusta, joka tarjoaa apua epäasiallisen käytöstä tai häirintää urheilussa kohdanneille
  3. Ollaan mukana MLL:n ja Folkhälsan toteuttamassa Trygga relationer inom idrott -hankkeessa, jossa rakennetaan toimintatapoja turvallisen ja viihtyisän harrastusilmapiirin tueksi
  4. Organisoidaan yhdessä yhteistyökumppaniemme kanssa erityisryhmien sarjoja kuten mielenterveyskuntoutujien SM-turnaus ja kannustetaan seuroja perustamaan erityisryhmiä
  5. Luottamuselimien ja työryhmien henkilövalinnat ovat monimuotoisia, jotta ryhmiin varmistetaan tarvittava monipuolinen osaaminen
  6. Taataan harrastus- ja osallistumismahdollisuus toimintaan riippumatta iästä, tavoitteista ja lähtökohdista.

Tutustu Käsipalloliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmaan täältä.

Lisätietoja: Taneli Tiilikainen taneli.tiilikainen[at]finnhandball.net 040 3545 810

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.