Käsipallo Akatemia vetää puoleensa

Uusi Käsipallo Akatemia loikkii vauhdilla eteenpäin. Hakijoita on ollut yli odotusten ja valmistelut sujuvat aikataulussaan. Pelaajavalinnoista, valmennuksesta ja yhteistyökumppaneista saadaan lisätietoa kevään aikana.

 Syksyllä 2019 Helsingissä starttaava Käsipallo Akatemia korvaa kuluvan lukukauden loppuun asti Kisakallion Urheiluopistolla Lohjalla toimivan Käsipallolukion. Uuteen kokonaisuuteen kuuluvat Mäkelänrinteen urheilulukion lisäksi Brändö Gymnasium, Yrkesinstitutet Prakticum ja Stadin ammattiopisto.

”Käsipallo Akatemiaan valitaan maksimissaan 20 pelaajaa. Saimme ilahduttavan määrän hakemuksia ja mukana on sekä tyttöjä että poikia. Olemme erittäin tyytyväisiä. Pelaajavalinnat voimme julkaista, kun yhteishakuprosessi on asianmukaisesti hoidettu”, Suomen Käsipalloliiton valmennuspäällikkö Ken Sirenius summaa.

Iso askel tulevaisuuteen

Käsipallo Akatemia on suomalaisen käsipallon tulevaisuutta ajatellen merkittävä päätös. Tärkein tavoite on kehittää käsipalloilevien nuorten mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä urheilijoina entisestään kohti Euroopan kärkeä.

”Muutto Helsinkiin ja uuden vaiheen käynnistäminen on otettu hyvinkin myönteisesti vastaan. Luonnollisesti muutos on edellyttänyt erinäisiä järjestelyjä ja paljon työtä, mutta tilanne on tässä vaiheessa kaiken kaikkiaan erittäin hyvä”, Sirenius sanoo.

Sireniuksen mukaan asiat etenevät aikataulussaan, yhteistyö koulujen kanssa sujuu hyvin, harjoitteluolosuhteet ovat tiedossa, yhteistyökumppaneiden kanssa neuvotellaan ja valmentajarekry on käynnissä.

”Paljon on siis tekeillä. Pyrimme tiedottamaan asioiden kehittymisestä mahdollisimman aktiivisesti kevään aikana.”

Faktaa | Käsipallo Akatemia

  • Suomen Käsipalloliitto aloitti syksyllä 2016 käsipallolukion yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston, Lohjan Yhteislyseon lukion ja Virkby Gymnasiumin kanssa.
  • Syksyllä 2019 aloittavan uuden Käsipallo Akatemian tavoitteena on kehittää nuorten maajoukkuetoimintaa ja tarjota nuorille paras mahdollinen kehityspolku niin opinnoissa kuin ammattimaisessa harjoittelussa huippuolosuhteissa.
  • Harjoittelu tukee jokaisen pelaajan omia edellytyksiä ja henkilökohtaista kehitystä. Koulu tukee opiskelua ja harjoittelua, mutta myös urheilijaksi kasvamista.

Lisätietoa Käsipallo Akatemiasta antaa valmennuspäällikkö Ken Sirenius

ken.sirenius(at)finnhandball.net

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.