Heidi Kullberg pitää nyt kuria käsipallossa

Käsipalloliiton uutena kurinpitopäällikkönä aloittanut Heidi Kullberg puhkuu intoa. ”Tässä hommassa pystyn yhdistämään kaksi intohimoani: käsipallon ja juridiikan.”Nuori nainen kurinpitopäällikkönä tuo käsipallomaailmaan ja koko Suomen urheiluelämään raikkaan tuulahduksen. Heidi Kullbergilla on lajista pitkä omakohtainen kokemus niin pelaajana kuin erotuomarina.

Kurinpitopäällikkö Heidi Kullberg

”Aloitin käsipallon Akilleksessa 1999 ja lopetin HIFK:ssä 2017. Vuosien varrella pelasin viitisen vuotta myös Åbo IFK:ssa. Peliuran huippuhetkiin kuuluvat kaikki kovat matsit, ulkomaan pelireissut niin omien seurojen kanssa kuin T92-maajoukkueen paidassa sekä yleisesti koko joukkueurheiluun kuuluva fiilis ja yhteenkuuluvuuden tunne”, Heidi kertoo.

Heidille on kertynyt kokemusta erotuomarina toimimisesta vuosilta 2008–2016 ja sittemmin Erotuomarikerhon sihteerin tehtävistä. Siviilissäkin Heidi pääsee yritysjuristina työskentelemään itselleen tärkeiden asioiden – sääntöjen, oikeudenmukaisuuden ja reilun pelin – parissa.

”Se, että voin yhdistää elämäni kaksi intohimoa, on upea mahdollisuus. Toivon, että pystyn kurinpitopäällikkönä myötävaikuttamaan selkeisiin ja johdonmukaisiin sääntötulkintoihin sekä reilun pelin henkeen. Pyrin hyvään yhteistyöhön eri osapuolten välillä sekä keskustelen mielelläni seurojen ja muiden intressiryhmien kanssa tulkinnoista”, Heidi korostaa.

Suomen Käsipalloliitto noudattaa kaikessa kilpailutoiminnassaan reilun pelin periaatteita. Kurinpitopäällikön tehtäviin kuuluu työnimikkeensä mukaisesti käsitellä erotuomareiden tai otteluvaltuutettujen raportoimia ja ottelutapahtumiin liittyviä rikkomuksia sekä määrätä rangaistuksia. Tarvittaessa kurinpitopäällikkö toimii yhteistyössä kurinpitovaliokunnan kanssa. Kurinpitopäällikön nimeään liittohallitus pelikaudeksi kerrallaan.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.