GrIFK A-poikien tuore Suomen Mestari

A-poikien Suomen Mestaruus ratkottiin poikkeuksellisesti yksittäisinä otteluina Final4 -turnauksen asemesta. Keskiviikkona 27.4.2022 tiukassa pronssikamppailussa oli runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut kotijoukkue SIF ÅIFK:ta vahvempi lukemin 37-33 (19-16) ja torstaina 28.4.2022 Riihimäellä pelatun finaalin voittajaksi nousi vierasjoukkue GrIFK voittaen Riihimäen Cocksin lukemin 30-35 (14-15).

Pronssiottelussa SIF vei tiukan kamppailun

Ottelun alku näytti siltä, että kotijoukkue Siuntio maalivahti Oliver Sandinin johdolla olisi vienyt ottelun nimiinsä suurinumeroisesti. Hienosti pelannut Sandin otti ensimmäisellä puoliajalla peräti 11 torjuntaa tehden ÅIFK:n maalinteosta todella tuskaista, Siuntio johtikin ensimmäistä puoliaikaa jo 17-10. Vierailijat kuitenkin saivat maalinteon juonesta kiinni hivuttautuen Rasmus Norströmin heittopelin ja William Malkamäen viivapelin siivittämänä ennen puoliajan päättymistä kolmen maalin päähän tilanteeseen 19-16.

Toinen puoliaika oli vauhdikas ja tasainen, Siuntion kuitenkin pysyessä koko ajan johtopaikalla. ÅIFK käytti järkevästi 7-6 taktiikkaa ja nousi viiden maalin takaa aina maalin päähän. Tässä vaiheessa Siuntio kuitenkin terästäytyi jälleen ja vei ottelun viimeisen kolme minuuttisen 3-0. Näin ollen SIF pokkasi A-poikien SM-pronssit lukemin 37-33.

Ottelussa Siuntion parhaana palkittiin 9 maalia paukuttanut monipuolinen nuori Jooa Knaapinen. ÅIFK:ssa ottelussa edukseen esiintyi puolustuksen ja hyökkäyksen johtaja Rasmus Norström ollen myös joukkueensa paras maalintekijä 12 maalilla.

Kokoonpanot ja maalintekijät:

GrIFK Suomen Mestariksi, finaalissa kaatui Cocks

Torstai-illan finaalissa Riihimäen Cocks aloitti ottelun paremmin, maalissa Eetu Nokkala torjui varmasti GrIFK:n yritykset ja hyökkäyspäässä Cocks onnistui laajalla rintamalla, siirtyen jo 6-1 johtoon. GrIFK turvautui tässä vaiheessa aikalisään, jonka jälkeen aloitti tasaisen nousun ja neljässä minuutissa joukkueet olivat tasatilanteessa 6-6. 1. puoliajan loppu menikin tasaisissa merkeissä ja taukoa lähdettiin viettämään lukemissa 14-15.

GrIFK tuli terävästi toiselle puoliajalle ja siirtyikin ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana jo 5 maalin karkumatkalle, Fredrik Parvinen maalissa nousi isoon rooliin torjuen sekä käynnistäen GrIFK:n vahvoja vastahyökkäyksiä. Tämä puoliajan alun repäisy riitti ja Grani piti varmasti eron ottelun loppuun asti, voittaen Suomen Mestaruuden lukemin 30-35.

Ottelussa Cocksin parhaan palkittiin vahvasti puolustuksessa sekä hyökkäyksessä esiintynyt Santeri Vainionpää. GrIFK:n parhaan pelaajan palkinnon pokkasi maalivahti Fredrik Parvinen, joka 15 torjunnan lisäksi käynnisti lukuisia Granin nopeita vastahyökkäyksiä tarkoilla avauksillaan.