Gallian Kukkojen ja Unkarin opissa!

KyIF:n 03-ja -04 tytöt olivat viime viikonloppuna Pariisissa Ranskan liiton vieraana. Joukkue pelasi viikonlopun aikana Ranskan ja Unkarin maajoukkueita vastaan. Alla valmentajan Sami Gomanin raportti turnauksesta:

Palasimme yöllä Suomeen väsyneiden kaikkensa antaneiden tyttöjen kanssa. Onneksi väsymyksen läpi paistoi tyytyväisyys omaan ja joukkueen suoritukseen. Jokainen matkalle päässyt tyttö esiintyi edukseen. Takana on kolme laadukasta keskittynyttä harjoitusta ja kolme todella kovavauhtista peliä, jotka vaativat henkisesti ja fyysisesti paljon. Ja mikä parasta, tytöt pystyivät pitämään tasonsa vielä sunnuntainakin, väsymyksestä huolimatta.

Saimme nauttia viiden tähden olosuhteista. Todella ainutlaatuinen leiri, joka varmasti antoi tytöille polttoainetta harjoitteluun ja koko elämän mittaisia muistoja. Käsipallo on Ranskassa ja Unkarissa todella suuri urheilulaji pitkillä perinteillä. Olosuhteet, satsaus ja harrastajamäärät ovat sen mukaiset.

Harva seurajoukkue saa tuta miltä tuntuu pelata Euroopan parasta 02-tyttömaajoukkuetta vastaan. Kyyti oli viileää mutta emme häpeilleet peliämme vaan teimme normaalin suorituksen todella laadukkaasti, energisesti ja yhdessä. Äänekkäästi iloiten jokaista onnistunutta suoritusta. Nyt tytöt tietää mitä joukkuehenki parhaimmillaan on ja minkälaisen tunteen se voi aikaansaada, häviöistä huolimatta (älä katso tulostaulua vaan keskity oman pelin parantamiseen).

Meillä oli matkalla kolme pääteemaa: puolustuksen energia ja asenne – vastahyökkäykset (tee enemmän kuin vastustaja) – rohkeus, uskallus. Vain Unkari-pelissä emme päässeet tavoitteeseemme, sillä muistini mukaan Unkari taisi kyllä kontrata enemmän ; ) – mutta mikä tärkeintä, niin teimme mekin!

Meidän ottelukokemus, pelikäsitys, joukkuepeli, syöttelynopeus, puolustuksen yhteistyö jalkatöineen ja maalivahtipeli on parhaina hetkinä hyvällä eurooppalaisella tasolla. Jäimme selkeästi jälkeen vain pituudessa sekä voimassa ja onneksi jälkimmäisen saa kuntoon harjoittelemalla. Ihmetemppuja ei tarvita, vain riittävästi laadukkaita yhteisiä harjoituksia ja todellista sitoutumista Juhlapäiviin (= pelipäivä) ja sen kunnioittamiseen – ja omaan harjoitteluun.

Kovat erikoispelit saadaan ensi vuonna Ruotsista. Resepti kehittymiselle on siis olemassa. Tarvitaan vain sitoutumista työntekoon ja unelmointia.

Mahtava reissu – olemme tytöistä ylpeitä!

Rock
sami g