Björn Monnberg Käsipallo Akatemian päävalmentajaksi

Pitkän linjan käsipallovalmentaja Björn ”Snadi” Monnberg aloittaa Helsingin Käsipallo Akatemian päävalmentajana syksyllä 2019.  

 

Björn Monnberg on työskennellyt valmentajana Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urhean aamuvalmennusryhmälle jo yli kymmenen vuotta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme sopimukseen Björnin kanssa. Hän oli paras ehdokas ottamaan päävalmennusvastuun uudesta Käsipallo Akatemiasta. Björn on tehnyt laadukasta työtä ja on erittäin hyvä nuorten pelaajien kehittäjä. Varmistamme näin laadukkaan ja pitkäjänteisen valmennuksen Käsipallo Akatemiassa”, Suomen Käsipalloliiton valmennuspäällikkö Ken Sirenius sanoo.

”Björn tuo kokemusta ja johtajuutta sekä tasapainoisen kokonaisuuden. Tavoitteemme on tehdä laadukasta arkivalmennusta sekä samalla kehittää Käsipallo Akatemiaa tulevaisuutta ajatellen. Uudistamme myös suomalaisen käsipalloilijan pelaajakehityspolkua”, Sirenius toteaa.

Käsipallolle ensimmäinen Nuorten olympiavalmentaja

Helsingin Käsipallo Akatemian päävalmentajuus on ensimmäinen valmentajatyökuva, joka on saanut Suomen Olympiakomitealta NOV-tuen. Työkuva on täysipäiväinen ja keskitetty täysin Käsipallo Akatemian valmennukseen.

”Käsipallon akatemiatoiminnassa on kunnianhimoiset tavoitteet ja se sopii ideologialtaan erinomaisesti Urhean toimintaan. Onhan keskiössä pelaajien pitkäjänteinen kehittäminen, jossa avaintekijöinä ovat toimiva arkirytmi ja ammattimainen valmennus,” kertoo Urhean toiminnanjohtaja ja Mäkelänrinteen urheilulukion apulaisrehtori Simo Tarvonen.

Helsingin Käsipallo Akatemia toimii yhteistyössä Urhean sekä siihen kuuluvien oppilaitosten kanssa. Alkuvaiheessa pelaajia on mukana neljästä koulusta; Mäkelänrinteen urheilulukio, Brändö Idrottsgymnasium, Yrkesinstitutet Prakticum sekä Stadin Ammattiopisto.

 

Lisätietoa:

Suomen Käsipalloliitto

valmennuspäällikkö Ken Sirenius

040 674 6307

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.