B-junioreiden Final Fourin semifinaalipäivä pelattu

Järjestävän seuran PIF:n tiedote Final Fourin ensimmäisestä päivästä.

Semifinalerna i B-juniorernas Final Four är spelade

B-juniorernas Final Four turnering i Pargas inleddes på lördag 25.4 med semifinaler.

Dicken – BK-46 (BF)

Först ut var Dickens flickor från Drumsö mot BK-46-flickorna från Karis. Matchen var tuff och jämn, efter första halvlek stod det 12-10 till Dicken. I andra halvlek drog Dicken lite ifrån och vid 13 minuter spelade i andra halvlek ledde Dicken 21-15. Därefter knappade BK-46 lite in och då slutsignalen ljöd stod det 26-24 till Dicken. Dicken går därmed vidare till final och BK-46 vidare till bronsfinal.

Till matchens bästa spelare valdes Irina Jolkkonen från Dicken och Jannica Kullberg från BK-46.

PIF – GrIFK (BP)

Efter flickornas första semifinal var det dags för Pargas pojkarna, grundserievinnarna, att visa vad de går för. Piffen mötte GrIFK från Grankulla och matchen var jämn från första stund. Efter de första 25 minuterna var ställningen 9-9. Under andra halvleken fortsatte matchen jämt tills det var ca fem minuter kvar, då började Piffen dra ifrån och då slutsignalen ljöd stod det 21-17 på resultattavlan till Piffen. Alltså PIF till final och GrIFK vidare till bronsfinal.

Till matchens bästa spelare valdes Wilhelm Hammarberg från GrIFK samt Valter Sirén från Piffen.

KyIF – SIF (BF)

Den andra flickseminalen spelades mellan KyIF (Kyrkslätt) och SIF (Sjundeå). Även denna match var jämn och efter första halvlek var ställningen 12-12. I andra halvlek satte KyIF i en högre växel och kunde avgöra matchen med klara 29-21. Imorgon spelar SIF bronsmatch mot BK-46 och KyIF fightas om guldet mot Dicken.

Till matchens bästa spelare valdes Ellen Voutilainen från SIF och Emma Aarnio från KyIF.

SIF – Dicken (BP)

Den andra pojksemifinalen mellan SIF och Dicken spelades till sist. Matchen var till en början målfattig då båda lagens målvakter gjorde många fina räddningar Halvtidsresultatet var 11-5 till SIF. I andra halvlek kom Dicken igen, kom i kapp och till och med förbi SIF, men sedan skärpte sig SIF igen och tog hem segern 21-18. SIF till final och Dicken till bronsfinal på söndag.

Till matchens bästa spelare valdes Axel Rehnberg från SIF samt Niklas Kavaleff från Dicken.