B-ikäisille mahdollisuus pelata aikuisten kilpasarjoissa poikkeuslupailmoituksella

Käsipalloliiton hallitus on päättänyt ottaa käyttöön ali-ikäisen poikkeuslupailmoituksen, jonka tavoitteena on mahdollistaa B-juniori-ikäisen pelaaminen aikuisten kilpasarjoissa (MSM, NSM, M1D, N1D ja M2D). Harrastesarjoissa (N2D ja M3D) ei ikärajoituksia ole ollutkaan.

Aiemmin kilpailusääntöihin tehtiin lisäys: 48 § Pelaajan tulee olla vähintään A-juniori-ikäinen aikuisten kilpasarjoissa.

Säännön tarkoitus on ollut mm. ehkäistä pelaajien liiallista kuormittumista ja mahdollistaa heidän uransa jatkuminen pidempään ja terveempinä. Liitolle tulleiden yhteydenottojen perusteella kuitenkin havaittiin, että tässä muodossa se rajoittaa liikaa yksilöiden pelaamista ja joukkueiden toimintaa.

Jo aiemmin kilpailukutsuun tehtiin lisäys: 2001- syntynyt (eli vanhempi B) voi kuitenkin pelata aikuisten sarjoissa kaudella 2017-18. Tämän lisäksi nyt otetaan käyttöön ali-ikäisen poikkeuslupailmoitus, joka edellä mainitun kilpailukutsulisäyksen johdosta koskee tulevalla kaudella käytännössä vain 2002 -syntyneitä.

Ali-ikäisen pelaajan poikkeuslupailmoitus

Seura voi ilmoittaa kirjallisesti Käsipalloliiton osoittamalla lomakkeella B-juniori-ikäisen pelaajan pelaamisesta aikuisten kilpasarjoissa. Ilmoitettu pelaaja saa pelata aikuisten sarjojen lisäksi vain yhdessä juniori-ikäluokassa. Juniori-ikäluokka merkataan lomakkeeseen ja liitto siirtää merkinnän pelaajalle tulospalvelussa. Ilmoituksen voi tehdä missä vaiheessa kautta tahansa ja se on voimassa ilmoitushetkestä lähtien kauden loppuun saakka.

Mahdolliset siirrot aikuisten sarjojen joukkueissa määräytyvät voimassa olevien säädösten mukaan.

 

Tulevalla kaudella kilpailukutsun mukaisesti 2001- syntyneistä ei ilmoitusta tarvita.

Ilmoituslomakkeen täyttää seuran yhteyshenkilö ja lomake löytyy täältä.

Lisätietoja: taneli.tiilikainen[at]finnhandball.net 040 3545 810

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.