3 käsipalloilijaa sai URA-säätiön opiskeluapurahan

Urheilijoiden ammatinedistämissäätiö URA on myöntänyt lukuvuodelle 2016-17 opiskeluapurahan 97 urheilijalle. Apurahat jaettiin jo 45. kerran.

2000 euron apurahan saaneiden  urheilijoiden joukossa oli myös kolme käsipalloilijaa:

Lotta Kulju, Karlstad Universitet, IF Hellton Karlstad (SWE)

Richard Sundberg, Hanken, GrIFK

Fredrik Forss, Aalto-yliopisto, GrIFK

Onnittelut maajoukkuepelaajillemme!

 

URA-säätiön puheenjohtaja Tuuli Merikoski kertoi eilisessä jakotilaisuudessa, että Urheilijoiden ammattienedistämissäätiö perustettiin presidentti Urho Kekkosen toimesta vuonna 1972, aikana, jolloin Suomessa ei ollut minkäänlaista opintotukijärjestelmää. Säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammattienvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä sekä pyrkiä turvaamaan aktiiviuransa lopettaneiden urheilijoiden koulutustausta.

– Säätiön jakamat apurahat olivat urheilijoille erittäin tervetullut taloudellinen tuki. Tänä päivänä meillä on opintotukijärjestelmä, joka leikkauksista huolimatta on maailman ja Euroopan näkökulmasta hyvällä tasolla, mutta säätiön apurahan merkitys urheilijoiden taloudessa ei ole siltikään vähentynyt. Apurahan turvin urheilijan ei kenties tarvitse mennä urheilun ja opintojen ohella töihin tai hän voi säästää opintotukikuukausia käytettäväksi myöhemmin.

– Apuraha on myös psykologisesti tärkeä tunnustus. Toisaalta apuraha velvoittaa ja myönteisellä tavalla kannustaa opiskelemaan, sillä vastaanottaja sitoutuu tietyn opintomäärän suorittamiseen lukuvuoden aikana. URA-säätiö on mielestäni yksi suomalaisen urheiluelämän parhaista innovaatiosta, ja tässä toimintamalissa urheilija on taatusti keskiössä, Merikoski kiteytti.

Lue lisää asiasta:

https://www.sport.fi/uutiset/uutinen/opiskeluapuraha-lahes-sadalle-huippu-urheilijalle

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.