W19-MAAJOUKKUE VOITTI ISRAELIN

FIN – ISR 44-28 (19-13)

Maajoukkueen viimeinen ottelu Eurochampionshipsturnauksen viidennestä sijasta lähti käyntiin Israelin johtaessa pelin ensimmäiset 12 minuuttia. Tämän jälkeen Suomi sai pelinsä kasaan ja meni menojaan. Erätauolle mentiin tilanteessa 19-13. Peli päättyi Suomen 44-28-voittoon. Lähes kaikki joukkueen pelaajat tekivät maaleja ja jäi tunne, että tällä joukkueella olisi voitu mennä pidemmällekin.

Koko turnauksessa joukkue hävisi ainoastaan yhden erän ja yhden ottelun – Italiaa vastaan. Kaikki  muut erät ja ottelut menivät joko tasan tai sitten Suomi voitti ne. Harmittavasti tämä yksi erä oli se ratkaiseva jonka vuoksi joukkue ei yltänyt semifinaaleihin saakka. Kuvaavaa kuitenkin on se, että turnauksen kymmenen parhaan maalintekijän joukossa on peräti neljä suomalaista: Isabel Larsson 48 maalia, Jannie Grönmark 33 maalia, Natascha Foley 33 maalia sekä Ella Paukku 32 maalia.

Turnauksen All Stars-joukkueeseen valittiin Suomen joukkueesta kaksi: Natascha Foley (paras vasen pakki) ja Isabel Larsson (paras maalintekijä).

Päävalmentaja Nils Kühr: ”This game was a really good end to the tournament. We played really good handball today. It was fun to look at from the outside, and I think also from the inside. The girls had a lot of fun, and enjoyed the company at the court and also on the bench, so it was the right game, at the right time at the end. We played super defense, we had a lot of fast breaks. We all know, that it was only one half time that we were not focused enough: The first half time against Italy. That made us play – not for the medals, but for the places 5-8. This is something the girls have to take out of this tournament, and understand that they have to go ”all in”, all the time. I’m super proud of the girls, it was fun for me as a coach to be here with the girls, and I hope it was fun for the assistant coaches and the staff as well. I think we learned a lot about what we are doing that’s good, and what we can develop. It was a good tournament for us. I have a positive feeling and it was fun.”

Maalintekijät: Isabel Larsson 10, Natascha Foley 7, Olivia Karlsson 6, Ella Paukku 6, Jannie Grönmark 4,  Milla Maristo 3, Ella Valkamo 3, Annika Juvala 2, Sofia Goman 1, Bakashvir Kaur 1, Lilli Verworn 1

Ulosajot: Natascha Foley 2min.

Ottelun paras pelaaja: Olivia Karlsson