T98 maajoukkueelle huippuvalmentaja Ruotsista

Tyttöjen T98 maajoukkueen päävalmentajaksi on valittu Tommy Suoraniemi. Suoraniemi on menestynyt niin valmentajana kuin pelaajanakin. Tommyn ansioina pelaajana Ruotsin maajoukkueessa ovat mm. olympiahopeaa Barcelonasta 1992 ja EM-kultaa Portugalista 1994 sekä kaksi Ruotsin mestaruutta HK Drott´in joukkueessa. HK Drott´in päävalmentajana hän on toiminut viimeiset kaksi kautta ja joukkueen kakkosvalmentajana hänet on kruunattu Ruotsin mestariksi kaudella 2013.
Valmentajana hän on suorittanut Ruotsin T1-, T2-, ja T3-koulutukset.

Suoraniemi aloittaa päävalmentajana välittömästi ja hänen apunaan T98 joukkueen valmentajana jatkaa Sebastian ”Sebi” Aarnio.

Joukkueeseen tutustumaan ja tositoimiin uusi valmentaja pääsee seuraavalla T98 leirillä maaliskuussa Kisakalliossa.
2016.02.04_faktalaatikko_Tommy Suoraniemi

”Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Tommyn tasoisen valmentajan mukaan meidän nuorten maajoukkueprojektiin.”

Ken Sirenius
Valmennus- ja Koulutuspäällikkö
Suomen KäsipalloliittoT98 taustaryhmän saatua tietää uudesta valmentajasta esitimme hänelle muutamia kysymyksiä, jotta pystyisimme tutustumaan häneen jo näin ennakolta:
Miksi halusit tulla Suomeen maajoukkuevalmentajaksi?
– Molemmat vanhempani ovat Suomesta, Kuusamosta, ja olen viettänyt paljon lomiani siellä. Muistan pienenä katselleeni televisiota äidinisäni, tätieni ja enojeni kanssa Lasse Vireniä ja muita suomalaisia urheilijoita kannustaen. Nämä monet muistot ovat vielä jäljellä.
Olen todella ylpeä saadessani edustaa Suomea, vanhempieni kotimaata!

Kuinka hyvin tunnet suomalaista maajoukkuekäsipalloa?
– Olen viime vuoden aikana seurannut Suomen naisten käsipallomaajoukkuetta mediassa ja tiedän, että joukkue on mennyt ison askeleen eteenpäin. Olen myös nähnyt T98 maajoukkueen peliä videolta ja mielestäni he ovat taitavia. Tosin minulla on vielä paljon opittavaa suomalaisesta käsipallosta.

Mitkä ovat vahvuutesi valmentajana?
– On aina vaikeaa arvioida itseään, mutta pohjimmiltaan uskon, että pelaajien täytyy kehittyä yksilöinä jotta joukkue kehittyy (saa sitten nähdä miten tämä toimii T98 joukkueen kohdalla). Olen perusteellinen ja haluan aina olla valmistautunut 100-prosenttisesti.
Toivon, että voin tuoda suomalaiseen käsipalloiluun uutta virtaa ja näkemystä.

2016.02.04_kuva Tommy ja aurinko2016.02.04_Tommy Kuusamossa

 

 

 

 

 

 

 

T98 maajoukkue taustaryhmineen toivottaa Tommyn tervetulleeksi joukkoomme!