T98 ensimmäinen EM-karsintaottelu pelattu Romaniassa

T98 maajoukkueen ensimmäinen EM-karsintaottelu pelattiin tänään 20.3. Romanian Turdassa. Peli päättyi turnausemäntien voittoon 22-30 (10-15).

Kuten oli odotettavissa, peli oli kovaa mutta kuitenkin suhteellisen puhdasta, vaikka Romanialle tuomittiin yhteensä seitsemän ulosajoa. Romanian joukkue oli melko kookas, joukossa mm. neljä yli 180-senttistä ja keskipituuskin n. 177 cm. Peliä oli paikan päällä seuraamassa yli 300 ihmistä ja meteli oli kuulemma ihan hirveä – kannustajat olivat tosissaan mukana! Poliisejakin oli paikalla ainakin parikymmentä valvomassa pelitapahtumaa.

T98 jaksoi hyvin taistella koko joukkueen voimin ensimmäisen erän puoliväliin, 17 minuutin kohdalla käytiin yhden maalin johdossakin. Sitten Romania repäisi muutaman maalin kaulan, jota Suomen tytöt eivät enää saaneet kirittyä kiinni. Toisessa erässä eroa saatiin kavennettua, mutta Romania piti 5-6 maalin johtoa tiukasti ja venytti sen lopuksi kahdeksaan. Joukkue osoitti upeaa asennetta siinä, että vielä viimeisellä 10 minuutillakin jaksoi tsempata ja piti maalieron siedettävissä lukemissa. Ja mikä hienointa, ensimmäisessä erässä Suomen joukkue esitti parasta peliään tähän mennessä.

Huomenna uusi päivä ja joukkue on valmiina Turkin tyttöjen kohtaamiseen.

Suomi-Romania 22-30 (10-15)
Suomen maalintekijät: Aarnio 7; Berglund, Karsten, Voutilainen 3; Pörtfors 2; Degerth, Lindholm, Männikkö, Nyström 1
Varoitukset: Suomi 3, Romania 3
Ulosajot: Suomi 2, Romania 7
Tuomarit: Alain Rauchs, Philippe Linster (LUX)
EHF:n delegaatti: Gergely Vattay (HUN)

Peliraportti EHF:n sivuilla

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.