T98 taisteli vahvaa Kroatiaa vastaan

Suomen nuorten naisten maajoukkue T98 kohtasi tänään EM-karsintaturnauksen järjestäjämaan Kroatian joukkueen. Suomen joukkue jaksoi hienosti taistella lähes koko ensimmäisen erän, viimeiset viisi minuuttia oli Kroatian hallintaa, jolloin ero kasvoi viiteen maaliin ja tauolle mentiin tilanteessa 16-11. Erän viimeisellä minuutilla nähtiin koko turnauksen tähän mennessä hienoin maali, kun Suomen joukkue teki komean ”japskin” hölmistyneen kroaattipuolustuksen katsellessa vierestä. Toisessa erässä Suomi ei saanut peliään käyntiin ja peli näytti karkaavan emännille suurilukuisesti, tilanteen ollessa pahimmillaan 27-18. Suomen pelin 53. peliminuutilla ottaman aikalisän jälkeen joukkue ryhdistäytyi ja sai pidettyä maalieron alle 10:ssä. Hyvää pelissä oli, että maalintekijöitä löytyi laajalla rintamalla ja kaikki pelaajat saivat vastuuta kentällä.

Joukkueen viivapelaajan Annina Nyströmin kommentti pelistä: ”Tänään oli kivikova vastustaja, mutta jaksettiin tsempata loppuun asti täysillä Kroatiaa vastaan. Saatiin pidettyä maaliero kohtuullisena”.

Päävalmentaja Tommy Suoraniemen mietteet pelin jälkeen ”Tappio suurilukuisesti 29-20 mutta kohtasimme hyvän joukkeen Kroatiassa. He olivat esim seitsemänsiä edellisissä MM-kisoissa. Me pelasimme tarkkaa puolustuspeliä ja hyökkäyspäässä avasimme Kroatian vahvaa puolustuspelaamista hyvin. Mielestäni menemme joukkueena koko ajan eteenpäin, tällä tiimillä on oikea taistelijan sielu! Nyt valmistaudumme täysillä huomiseen Hollanti-peliin”.

Kroatia-Suomi 29-20 (16-11)

Suomen maalintekijät Emma Aarnio ja Ellen Voutilainen 4, Annina Nyström 3, Ingrid Degerth, Adriana Jakimova, Jessi Laasio ja Ellen Norrgran 2, Saara Lehtola 1

Tuomarit Konstantin Ershov, Anton Paulikov (RUS)

EHF-delegaatti Vladimir Jovic (BIH)

Katsojia 500

T98 epävirallisen kirjanpidon mukaan tässä turnauksessa ovat T98-maajoukkueessa avanneet maalitilinsä Jessi Laasio, Ellen Norrgran ja Saara Lehtola.


Päivän ensimmäisessä pelissä kohtasivat Hollanti ja Ukraina. Hollanti oli vahvempi lukemin 32-17 (13-10).

Huomenna sunnuntaina viimeisessä EM-karsintapelissä T98 kohtaa kovan ja isokokoisen Hollannin. Peli alkaa klo 12 Suomen aikaa, toivotaan, että streemaus toimii!

T98 taustaryhmäläiset Anne, Marcus, Markus, Teemu

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.