European Openissa voitto ja tappio sijoituspeleissä !

Suomen tyttömaajoukkueen 96/97 sijoituspelien lohkovastustajiksi  asettui Liettua ja Färsaaret.  Ensimmäisessä pelissä vastustajana oli Liettua, jota vastaan joukkue on pelannut Suomessa kaksi kertaa. Tiedossa oli tasainen ottelu mutta selkeä pelistrategia miten Suomi ottaisi pisteet kotiin.  Ensimmäisellä puoliajalla näytti jo siltä että olisi tulossa selkeä voitto kun ensimmäinen puoliaika päättyi 14-10 Suomen joukkueelle. Toisella puoliajalla liettualaiset pääsivät juoneen kiinni ja tasoittivat pelin niin että kun 3 minuuttia oli ottelusta jäljellä, oli ottelu tasan. Tässä tilanteessa Suomen joukkue tahdonvoimalla pelasi itselleen kaksi maalia ja ottelun kotiin. Hyvä näin kun edellisellä kerralla hävittiin kotona Liettua vastaan.

capture 1

Suomi – Liettua 26-24 (14-10)                                                                                                                             

Suomen joukkue: Andersson A, Ojala A 7, Salokivi T 6, Böckelman S 1, Gammals J 1, Salo H, Nyholm A 1, Holopainen E, Weurlander M 2, Ringell S 1, Valkamo E 7 (4), Roos C (mv), Back L (mv) , Feodoroff C (mv)

Ulosajot (2 min) Fin 4 ja Ltu 3, 7m heitot Fin 6 (4) ja Ltu 4 (2)

 

Suomi – Färsaaret 20-27 (8-15)

Toisessa sijoituspelissä asettui vastaan meille tuntematon Färsaaret. Tähän asti oli läpi turnauksen  joukkue kehittynyt ja parantanut otteitaan jatkuvasti. Färsaari-ottelu oli täydellinen vastakohta vahvojen Ruotsi/Tsekki pelien ja Liettua-voiton jälkeen. Färsaaret-pelissä tytöiltä puuttui juuri se tahdonvoima mitä oli nähty kolmessa edellisessä ottelussa. Liekö tämä johtunut uupumuksesta tai hermostuneisuudesta tai molemmista mutta ensimmäinen puoliaika oli aivan liian heikko tytöiltä, jotka osavat paljon enemmän. Näissä turnauksissa ei yksikään ottelu voi pelata ”puoli”teholla vaan 101 % jos haluaa voittaa!